Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Mayıs 2016

Üsküdar’da sebil bereketi

Üsküdar Belediyesi’nin ‘Ab-ı Kevser’ projesi kapsamında restorasyonu tamamlanan Üsküdar Yeni Valide Camii Sebili açılışına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de katıldı.

Üsküdar Yeni Valide Camii avlusundaki tarihi su sebili orjiinali korunarak restorasyondan geçerek açıldı. Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in katıldığı açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“MÜBAREK GÜN VE GECELERDE VATANDAŞLARIMIZA BAL ŞERBETİ İKRAM EDECEĞİZ”

Mübarek gün ve gecelerde sebilden ‘bal şerbeti’ ikram edileceğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bizim ecdadımızın yapmış olduğu her eserin kendi içerisinde özel bir anlamı, bir yeri var. Bu camilerimiz külliyeleriyle birlikte aslında yaşanabilir yaşam merkezleridir. Biz zaman geçtikçe bunu daha çok idrak edebiliyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sebil de ecdadımızın bize bıraktığı önemli bir miras, önemli bir gelenektir. Ne yazık ki bu gelenek unutulmuştur. İstanbul’da 21 tane sebil ile sebilin en çok olduğu ilçe Üsküdar’dır. Fakat 8 tanesi günümüze kadar gelebilmiştir. Bunların da en anlamlılarından birisi de bugün açacağımız sebildir. Allah’tan temennimiz bu sebilin kıyamete kadar açık kalması, hizmet vermesidir. Bizim de bugün burada Ab-ı Hayat ismiyle açtığımız bu sebilde inşallah özellikle yaz aylarında ücretsiz su dağıtacağız. Bu sebilde özellikle bayram günlerinde, kandil gecelerinde, mübarek gün ve gecelerde bal şerbeti ikram edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dualarla birlikte Ab-ı Hayat Sebili’nin açılışı yapıldı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sebilden vatandaşlara su dağıttı.

selyus