Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 12 Ekim 2015

Üsküdar’da Uluslararası Vuslat Platformu buluşması

Uluslararası Vuslat Platformu Derneği, “Yeni Türkiye’de Gençliğin Ekonomiye Bakışı Küresel ve Evrensel Mi?” konulu konferansın yer aldığı Uluslararası Vuslat Platformu buluşması 11 Ekim 2015 Pazar günü gerçekleştirdi. AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Berat Albayrak, konuyla ilgili bir sunum yaptı.

Kur’an-ı Kerim’in okunmasının ardından Uluslararası Vuslat Platformu Derneği Başkanı Hamza Cebeci’nin konuşmasıyla başlayan toplantıya AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Berat Albayrak, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Yazar Sibel Eraslan, Darülaceze Başkan Yardımcısı Ümit Ünal gibi sanat, siyaset, iş ve sivil toplum camiasından önemli isimler katıldı. Başkan Cebeci, Ankara’da Cumartesi günü meydana gelen menfur patlamaları kınayarak sözlerini başladı. Ülkemize yönelik gerçekleştirilen şiddet ve terör saldırılarının kim ve nerden gelirse gelsin lanetlenmesi gerektiğini belirten Başkan Cebeci, ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

Yeni Türkiye’de gençlere yönelik gerçekleştirilen yatırımların artarak büyüdüğüne dikkat çeken Albayrak, gerek akademik alanda gerekse ARGE alanında genç nesillerin hizmetine sunulan imkanların Türkiye’nin geleceği için bir yatırıma dönüşmüştür. Böylece gençlerimizin niteliğinin gelişmesine bağlı olarak ülkemiz küresel ekonomide etkin ve üreten bir kimliğe kavuşurken Türkiye, Ortadoğu ve dünyaya evrensel bir medeniyet tasavvuru sunmaya başladığının altını çizdi.

İslam toplumlarının batı medeniyetinin çıkarları uğruna nasıl huzursuz ve şiddet sarmalına dönüştürüldüğüne de değinen Albayrak, gençliğimizin gayretleri ile barış, huzur ve istikrarlı bir Türkiye’nin, insan odaklı medeniyetimizi kendi küllerinden yeşerterek diyen bir dünya liderinin öncülüğünde Ortadoğu başta olmak üzere dünyadaki mazlum ve mahzunlarla nasıl dertlendiğini görmek gerektiğini söyledi.

Kaynak: Sabah gazetesi

 

selyus