Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Ocak 2017

Zeytinburnu’nun eğitimli çöpçüleri

Eğitimli çöpçüler, bir yıllık üniversite eğitiminin sonunda sertifikalarını almaya süpürge ve çöp kovalarıyla geldi. Profesyonel temizlik işçileri, sertifikalarını alırken kep yerine şapkalarını atarken Erkin Koray’ın unutulmaz “Çöpçüler” şarkısını söyleyerek de sevinçlerini yaşadılar.

Sokak, mahalle ve caddelerin daha bilinçli bir şekilde temizlenmesi amacıyla profesörlerden bir sene boyunca dersler alan eğitimli çöpçüler sertifikalarını almaya çöp kovaları ve süpürgeleriyle geldiler. Özel bir üniversitede düzenlenen sertifika törenine Zeytinburnu Belediyesi Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, eğitime katılan yaklaşık 400 temizlik görevlisi ve eğitim veren hocalar katıldı. Tören protokol konuşmalarının yapılmasıyla başlarken sertifikaların dağıtılmasıyla devam etti. Zeytinburnu Belediyesi Çöp Toplama Ekibi, ilçede başlatılan “Eğitimli Personel, Sağlıklı Çevre” projesi kapsamında 1 yıl süren yoğun eğitimin sonunda sertifikalarını alarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Sertifikalarını alan profesyonel temizlik görevlileri kep yerine şapkalarını havaya atarak sertifika almalarını kutladı. Ardından hep bir ağızdan Erkin Koray’ın unutulmaz “Çöpçüler” şarkısını söyleyen temizlik görevlileri eğitimlerini başarıyla tamamlamanın mutluluğu yaşadı. Çöp toplama ve sokak süpürge ekibinin, geri dönüşüm ve atık toplama çalışmaları üzerine 1 yıl süreyle eğitim aldığı proje sayesinde sokaklar artık sertifikalı temizlik işçilerine emanet olacak.

“ZEYTİNBURNU HALKI İÇİN, SAĞLIKLI BİR YAŞAM BİÇİMİ İÇİN MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Temizlik görevlilerinin yaptıkları iş nedeniyle hem kendi sağlıklarına hem çevrelerindeki insanların sağlığına dikkat etmeleri noktasında eğitimlerin önemine dikkat çeken Zeytinburnu Belediyesi Başkan Yardımcısı Feruz Kutsal, “Biz burada eğitimimizi alacağız, Zeytinburnu halkı için sağlıklı bir çevre, sağlıklı bir yaşam biçimi için mücadelemize devam edeceğiz. Ben temizlik görevlilerimize eğitimlerinde katkı sunan değerli rektörümüze, hocalarımıza, verdikleri bu bilgilerle Zeytinburnu halkına hizmet edeceğimizden dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

selyus