Ana Sayfa SPOR 9 Mart 2017

Bakan Kılıç, Ümraniyeli sporcularla bir araya geldi

Ümraniye Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde amatör sporcularla bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye’deki tüm esnaflara çağrıda bulunarak, amatör sporculara destek olmalarını istedi.

Ümraniye’de bir dizi ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu ile birlikte öğle namazı öncesinde ilçede bulunan İlim Sarayı Cami’nde vatandaşlarla sohbet ederek çay içti. Burada öğle namazını kılan Bakan Kılıç, daha sonra beraberindekilerle birlikte 1993 yılında büyük patlama sonucunda çok sayıda insanın öldüğü Ümraniye çöplüğü olarak kullanılan alan üzerine yapılan Hekimbaşı Spor Tesisleri’nde amatör sporcularla bir araya geldi. Burada sporcularla birlikte yemek yiyen Bakan Kılıç, sporcularla bol bol sohbet etti.

Programda konuşan Başkan Hasan Can, Hekimbaşı Spor Tesisleri’nin bulunduğu alana dikkat çekerek, “Burası Hekimbaşı Spor Tesisleri, ülkeyi bugün yöneten AK Parti kadrolarının feraseti ve ufkuyla başkalarının ufku arasındaki farkın sem bolü neresidir deseler işte orası Hekimbaşı Spor Tesisleridir. 1993’de burası Ümraniye çöplüğüydü. Alemdağ Caddesi’nin kuzeyinde oturanlar rüzgar kuzeyden estiğinde kokudan duramazlardı. Bu çöplük 93 yılında patladı. İnsanlar çöp dağlarının altında kalarak vefat etti. Daha sonra cumhurbaşkanımız belediye başkanı olunca burayı bizim medeniyet anlayışımızın simgesi olarak modern bir spor tesisine çevirdi. Ümraniye Belediyesi’ne emanet etti” diye konuştu.

Başkan Can, konuşması sonrasında Bakan Kılıç’a forma hediye etti.

KILIÇ: “BİR SPORCUNUN 1 YILLIK MALZEME MASRAFLARINI ÜSTLENİN”

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, tüm Türkiye’deki esnaflara çağrıda bulunarak, esnaftan bulundukları bölgelerdeki sporcuların ihtiyaçlarını karşılamada yardımcı olmasını istedi. Bakan Kılıç, “Buradan bir çağrı yapmış olayım. Tüm Türkiye şehirlerde ilçelerde bol ve bereketli kazançlarını daha da arttırmak isteyen esnaf kardeşlerimiz, bir sporcunun 1 yıllık malzeme masraflarını üstlenin. İnşallah o size bereket olarak döner. Bizler sizlerin daha iyi yetişmesi için malzeme desteği veriyoruz. Vatandaşların ve sporcuların spor tesislerini ortak kullanması için anlaşmalar yapıyoruz. Hem kulüpler kendi takımlarının antrenmanlarını yaptırabilecek hem de vatandaşa açık olacak” dedi.

16 Nisan’da yapılacak olan referandum hakkında konuşan Bakan Kılıç, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine biz evet diyoruz. Sizleri de bu noktada davet ediyoruz. İnşallah vereceğiniz kararla sizler de bizimle beraber olursunuz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından amatör spor kulüpleri, Bakan Kılıç’a forma hediye etti.

selyus