Ana Sayfa SPOR 2 Eylül 2016

Başkan Hasan Can, “Ümraniyemizin ve ülkemizin geleceği gençlerimizdir”

Ümraniye Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nın da düzenlenen Yüzme Kursları ve Yaz Spor Kursları’nın kapanış töreninde konuşan Başkan Hasan Can, “Ümraniyemizin ve ülkemizin geleceği gençlerimizdir”

15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda Yüzme Kursları ve Yaz Spor Kursları kapanış buluşması. 2004 yılından bu yana sürdürülebilir projeler ve çalışmalarla marka haline gelen Ümraniye Belediyesi, gençlere ve çocuklara verdiği önemi her alanda göstermeye devam ediyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Yaz Spor Okulları kapsamında, 600 öğrenci 5 hafta eğitim aldı. Ümraniyeli çocuklar tarafından yoğun ilgi gören Yüzme Kursları’nda ise, yaklaşık 8 bin öğrenci eğitim gördü.

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda muhteşem bir kapanış töreni yapıldı. Düzenlenen törene Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muhammet Kılıç, AK Parti Ümraniye Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, kurs öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı. 5 hafta boyunca süren yüzme kursları ve yaz spor kurslarının tanıtım videosu ile başlayan program, birbirinden heyecanlı öğrencilerin sergilediği Halk Oyunları gösterisi, karate gösterisi, okçuluk gösterisi, futbol ve rampa gösterisi ile devam etti.

Ümraniye’de bulunan 10 okul bahçesine olimpik yüzme havuzlarının kurulduğunu belirterek söze başlayan İlçe Millî Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, “Sayın Hasan Can Başkanımızın çocuklara sporun yanında değerler eğitimi verilmesini istemesi üzerine millî eğitim müdürlüğü olarak biz de destek olduk. Yarınımızın teminatı olan gençlerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyorum. Yavrularımızı bizlerin ve ailelerin desteğiyle ülkemizin değerlerine göre yetiştireceğiz” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya, “Çocuklarımızın sporu alışkanlık haline getirmesi için çaba harcayan, gençler ve çocuklar için her zaman çalışmalar yapan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız, göreve ilk geldiğinde ‘Ümraniye’nin adını değiştirelim diyenlere’, ‘Kaderini değiştirelim’ demişti. Şimdi de bunun en iyi örneklerini görüyoruz” diyerek konuşmasını noktaladı.

“ÜMRANİYEMİZİN VE ÜLKEMİZİN GELECEĞİ GENÇLERİMİZDİR”

“Ümraniyemizin ve ülkemizin geleceği gençlerimizdir” diyerek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Yüzme kursları ve yaz spor okulları adı altındaki kurslarımızın finalini, öğrencilerimizin gösterileriyle gerçekleştirdik.” dedi. Geleneksel sporla ilgilenmenin ve sporun öneminden bahseden Başkan Hasan Can, “10 ayrı noktada yüzme havuzu açtık, yaz tatiline gidemeyen çocuklar ve gençler eğlendi, yüzme bilmeyenler yüzmeyi öğrendi. Çocuklar; spor oyunları, akıl oyunları, halk oyunları ve fiziksel etkinlikler gibi birçok alanda eğitim aldılar. Gençliğimizde olan ve unutulan oyunları unutturmadık. Öte yandan beden eğitimi öğretmenliği için üniversitelere giren öğrencilerimizi hazırlıyoruz” dedi. Millî birlik ve bütünlük vurgusu da yapan Başkan Hasan Can, “Düzenlediğimiz spor faaliyetlerinin yanı sıra gençlerimize değerler eğitimi de verdik. Çünkü gençlerimizin fiziksel ve kişisel gelişimlerini önemsiyoruz” dedi.

Konuşmasına 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden bahsederek devam eden Başkan Hasan Can, Milli birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Başkan Hasan Can, “Ümraniye’de Fetullahçı Terör Örgütü’yle (FETÖ) bağlantılı olduğu tespit edilen ve 15 Temmuz’daki kalkışma sonrasında devlet tarafından el konulan okulların isimlerinin de değiştirildiğine dikkat çekerek, kapatılan okullardan “Özel Sabahattin Zaim Anafen Ortaokulu binası, Şehit Erol İnce Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak; Özel Yeşilvadi Anafen İlkokulu binası ise Şehit Erol Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak değiştirildi” dedi. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı’nın hayırlı olması temennisinde bulunarak konuşmasına devam eden Başkan Hasan Can, kapanış törenlerinin ve yaklaşan kurban bayramının hayırlı olmasını dileyerek konuşmasını bitirdi.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu yaptığı konuşmasında, “Gençlerin ve gençliğin sporla meşgul olmalarını sağlayan, Ümraniyespor’un PTT 1.Lig’deki başarısında büyük katkıları olan Belediye Başkanı Hasan Can Beyefendi’ye teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve protokol dereceye giren öğrencilere madalyalarını takdim etti.

 

selyus