Ana Sayfa SPOR 31 Ağustos 2016

Bilal Erdoğan’dan Etnospor dostlarına teşekkür

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’ne katkı sağlayan kurumların temsilcileriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve festivale katkı sağlayan kurumların temsilcileriyle teşekkür yemeğinde bir araya geldi.

Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasında, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen yemeğe, Bilal Erdoğan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve festivale destek veren kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

“TÜRK MİLLETİ DÜNYANIN ÖNDE GELEN MİLLETLERİNDEN BİRİ”

Programda tüm katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’yle iyi bir iş yaptıklarının altını çizerek, “Zaferleri hatırlamak ve hatırlatmak önemli ve biz bunların farkına yeni yeni varıyoruz. Çünkü bize belki 150-200 yıl artık kaybetmeye alışmamız gerektiği vaaz edildi. Özgüvenimiz hep ayaklar altına alınmaya çalışıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni bile son 15 yılda gündeme getirmeye başladık. Kut’ül Amare gibi çok önemli bir zaferi daha geçen sene anmaya başladık. Çünkü, İngilizler rencide olmasın diye bir zaman bırakmıştık kutlamayı. Etnospor Kültür Festivali’ni yapalım diye başlarken, başkanlığını kabul ederken arkadaşlarım ‘niye bununla uğraşıyorsun’ dediler. Biz bir festival yaptık 3 gün sürdü ama sandığımızdan çok daha büyük hayrı olacak bir iş yaptık. İnsanlara, arkadaşlarımıza hala anlatıyoruz ne olduğunu. İnsanlar gelmeden önce ne olduğunu anlamıyordu. İnanın, birçok vatandaşımız neye geldiğini bilmeden geldi. Geldikten sonra iyi bir şey yaptığını gördü. Her geçen sene kendi müziğimiz, oyunlarımız, sporlarımızın daha popüler hale geldiğini görebilirsek eğer, Türk milleti olarak dünyanın önde gelen milletlerinden biri olmuş olacağız. Çünkü başkasının elbisesiyle ağalık yapamayız, kendi elbisemizi giymek zorundayız. Rahmetli hocam söylerdi. Kendi elbisemizi giydiğimiz zaman dik duruşumuzla dünyaya adalet vaaz eder hala gelebiliriz” diye konuştu.

selyus