Ana Sayfa SPOR 29 Ağustos 2016

Bilal Erdoğan, Etnospor’a destek istedi

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Etnospor’a sponsorlarımızı, bakanlığımızı, belediyelerimizi, devlet kurumlarımızı geleneksel sporlarımıza daha çok destek verirken görmek istiyoruz.”

Etnospor Kültür Festivali 3. gün müsabakalar ödül töreniyle sona erdi. Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından Bezirganbahçe Meydanı’nda düzenlenen ve üç günde 100 binden fazla vatandaşın ilgi gösterdiği Etnospor Kültür Festivali’nin kapanış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, burada önemli açıklamalarda bulundu.

”İSTİYORUZ Kİ GELENEKSEL SPORLARIMIZ OKULLARDA HAK ETTİĞİ YERİ BULSUN”

Tüm İstanbullulara festivale gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, ”İstiyoruz ki geleneksel sporlarımız okullarda hak ettiği yeri bulsun. 58 federasyon var. Bunların yüzde 90’ı olimpik sporlar veya batının sporlarının federasyonları. Onlara yapılan yatırımlar boşa yapılmış demiyoruz. Bütün gençlerimizin sporla zaman geçirmesi ülkemizin geleceği için çok önemli ama biz artık geleneksel sporlarımızın da ülkemizde hak ettiği değeri görmesini istiyoruz. Bu festival Türkiye’de geleneksel sporlarımıza yeterince ilginin olduğunu gösterdi. Halkımız bu sporları seviyor. Tek yapmamız gereken geleneksel sporlarımızın biraz üzerine düşmek. Vatandaşlarımıza geleneksel sporlarımızla zaman geçirebilecekleri imkanları hazırlamak. Sponsorlarımızı, bakanlığımızı, belediyelerimizi, devlet kurumlarımızı geleneksel sporlarımıza daha çok destek verirken görmek istiyoruz. Vatandaşlarımız, hem bilmedikleri geleneksel sporlarımız konusunda bilgi sahibi oldular” dedi.

Etkinliklerle çocuklarında farklı kültürlerin renkleriyle tanıştığını belirten Erdoğan, ”Çocuklarımız, Anadolu’nun, Orta Asya’nın ve Balkanların bize ait renklerini gördüler ve bu etkinliklere bizzat katılıp güzel zaman geçirdiler. Çocuklarımız ilk defa ok attı. Ata bindi, mangala, mas güreşi oynadı. Halkımız şunu gösterdi; biz geleceğe kendi değerlerimizle, kendi sporlarımızla, kendi müziğimizle yürümek istiyoruz. Böyle olduğu takdirde Türkiye daha büyük birlik içinde olabilir. Daha büyük bir duruş gösterebilir ve eskiden olduğu gibi yarın da dünyaya millet neymiş öğretebilir. Belki dikkatinizi çekti, menzil atışında ilk üçe girenlerle aynı kıyafeti giyiyorum. Çünkü hepsi Okçular Vakfımızın sporcuları. Bunun için de Okçular Vakfımızı ayrıca tebrik etmek istiyorum. Okçular Vakfı’nda bu yola çıkalı 3,5-4 yıl oldu ve ülkemizde geleneksel okçuluk tekrar gündeme geldi. Geleneksel okçulukta daha profesyonel etkinlikler olmaya başladı. Uluslararası müsabakalarda düzenlendi, dünya birincilikleri, ikincilikleri alınmaya başladı. Olimpik okçulukta da milli takımımıza sporcular yetiştirmeye başladık” diye konuştu.

selyus