Ana Sayfa SPOR 26 Mayıs 2017

Çekmeköy Spor Şenliği’nde 8 Bin öğrenci yarıştı

Çekmeköy Belediyesi Spor Şenlikleri Şehit Ömer Halisdemir Sezonu kapanış ve ödül töreni büyük bir coşkuya sahne oldu. Törene Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’da katıldı.

Çekmeköy Belediyesi Spor Şenlikleri Şehit Ömer Halisdemir Sezonu kapanış ve ödül töreni büyük bir coşkuya sahne oldu.

Ertoba Kafkas Dans Ekibi yaptıkları şovla başlayan programda, Mehteran Takımı ve Resul Aydemir sahne aldı. Alanda yapılan animasyon gösterileri ve kurulan eğlence parkurlarıda büyük ilgi gördü. İlçedeki okullar spor şenliklerinde futbol, badminton, voleybol, basketbol, tenis, satranç ve futsal gibi çeşitli spor dallarında toplamda sekiz bin öğrenci mücadele etti. Branşlarında dereceye giren öğrenciler ve takımlar, ödüllerini Çekmeköy protokolünün elinden aldı.

Çekmeköy Belediyesi’nin, Çekmeköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü iş birliği ile organize ettiği 2. Geleneksel Spor Şenlikleri, Belediye Bahçesi’nde yapılan kutlamalarla başladı. Açılış programına Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmey Poyraz, AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş, Gençlik ve Spor İlçe Müdür Muhammet Kılıç, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“SÜPER LİG’E ÇIKAN SİVASSPOR VE YENİ MALATYASPOR’U DA TEBRİK EDİYORUM”

Programa ev sahipliği yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Bugün burada spor şenliklerimizin finalini yapıyoruz. Bundan 3 yıl önce yaklaşık bin beş yüz öğrenciyle yaptığımız spor şenliğini bugün 8 bin öğrenciyle yapıyoruz. Geleceğe hazırlanma adına spor insanlara özgüven kazandıran bir etkinlik. Ben bu yarışlarda ter döken tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu spor etkinliğinde uluslararası arenada ülkemize büyük sevinç yaşatan Fenerbahçe Erkek Basketbol takımını ile Süper Lig’e çıkan Sivasspor ve Yeni Malatyaspor’u da tebrik ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan tüm genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Hepinize güzel anılar biriktireceğiniz bir yaz tatili diliyorum.” dedi.

Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, “Hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Geçtiğimiz yıllarda düzenlediğimiz spor şenliklerinin bu yılda güzel bir şekilde yapıyoruz. Dile kolay sekiz bene yakın gencimizinin katıldığı büyük bir etkinlik. Bu vesileyle Çekmeköy sadece eğitim ve kültür vadisi değil sporda da yükselen değer olduğunu anlatmış oluyor. Ben gerçekten memnuniyetimi ifade ediyorum. Sizlerden bir büyüğünüz olarak üç tane önemli ricam var. Bir; yediğimize içtiğimize dikkat edelim. İki; kötü alışkanlıklardan uzak duralım. Üç; spor yaparak bize emanet olan vücudumuzu da en iyi şeklide muhafaza edeceğiz. Ben de Fenerbahçe’yi ve üst lige yükselen takımlarımızı tebrik ediyorum. Sizlerin aranızdan da spor alanında başarı gösteren ve bayrağımızı göndere çektiren gençlerimiz çıkacağına inanıyorum.“ şeklinde konuştu. 

Programa katılan AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı, “Çekmeköy olarak şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Gençlere yönelik bir çok projeye imza atıyoruz. Ben gençlik için her türlü çalışmanın içinde olan, çaba gösteren belediye başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah geleceğin bilim ve ilim adamları aynı zamanda milli sporcuları bu meydanlardan çıkacak.” diye konuştu.

selyus