Ana Sayfa SPOR 19 Mart 2015

Çekmeköylü gençler, Çanakkale için koştular

Çekmeköylü gençler, Çekmeköy Belediye Başkanlığı Koşusu’nda Çanakkale’de şehit olan atalarının anısına ter döktüler.

Çekmeköy Belediyesi, Çekmeköy Gençlik ve Spor Hizmet İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Çekmeköy Belediye Başkanlığı Kupası atletizm yarışlarında, 10 ile 18 yaş aralığındaki gençler Çanakkale anısına ter döktü. 6 kategoride yapılan yarışlara, 6 lise ve 12 ortaokuldan 295 öğrenci katıldı.

800 m küçük kızlarda birinciliği Ecenur Türkay, 1200 m küçük erkeklerde Ömer Akdağ alırken, 1500 m yıldız kızlarda İnci Çolak, 2000 m yıldız erkeklerde Esat Yurttapan, 3000 m genç kızlarda Cansu Çahan, 5000 m genç erkeklerde Cihan Yurttapan birincilik kupasını almaya hak kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz,  başkan yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aktaş verdi.

Dereceye girenlere ödüllerini veren Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Çanakkale bir destan ki tarihin akışını değiştirdi. Çanakkale cephesinde kadını erkeği bir oldu düşmana vücutlarını siper ettiler. Düşmana karşı savaşanlar arasında onlu yaşlarını süren gencecik fidanlarımızın da olduğunu biliyoruz. Bugün burada Çanakkale’de şehit ve gazi olan yaşıtlarınız için ter döktünüz. Çanakkale ruhunun gençlerimize iyi anlatılması çok önemlidir. Bizim bugünlerimiz için yarınlarından vazgeçen atalarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz,” dedi.

Etiketler:
selyus