Ana Sayfa FUTBOL 15 Ocak 2017

2017 yılı FIFA hakemlerine kokartları törenle takıldı

Antalya’nın Belek ilçesindeki Calista Luxury Resort Otel’de düzenlenen, 2016-2017 Devre Arası Hakem Semineri’nde FIFA Kokart Takma Töreni düzenlendi. 2017 yılında FIFA kokartı taşıyacak 31 hakemimize kokartları, bu törende takdim edildi.

2017 Yılı FIFA Kokart Takma Töreni’ne TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökçek, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, bazı kulüp başkan ve teknik direktörleri, MHK ve Temsilciler Kurulu üyeleri, hakemler ve temsilciler katıldı.

”HAKEMLERİMİZE HER ZAMAN İNANDIK”

Törenden önce bir konuşma yapan TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, şunları ifade etti: ”TFF olarak hakemlerimize her zaman inandık ve dürüstlüklerinde hiçbir şüphemiz olmadı. Spor kamuoyunun hakemlerimizle ilgili eleştirileri oluyor. Biz de hakemlerimizin bazı hataları olduğuna inanıyoruz. Ama bu hataların arkasında hiçbir art niyet olmadığını bildiğimiz için içimiz rahat. Göreve geldiğimizden beri Başkan Demirören ve Yönetim Kurulu üyelerimiz ile birlikte birçok yeniliklere imza attık. Hakemlerimiz standardını da nasıl yükseltiriz diye uğraşlar veriyoruz her zaman. İlk başta 9 arkadaşımızla sözleşme imzalayarak profesyonel hakemliğin başlangıcını yaptık. Sonra da profesyonel hakem sayımızı 22’ye yükselttik.

”OLUMLU BİR SEMİNER GEÇİRDİK”

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun konuşması ise şöyle gerçekleşti: ”Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nca Liglerin Devre Arasındaki seminer çalışmalarımızın sonunda, geleneksel olarak düzenlenen FIFA Kokartı Töreni’ne hoş geldiniz. Sizleri saygı ile selamlıyorum. Futbol Ailesinin Çok Değerli Temsilcileri, kulüplerimiz, teknik adamlar ve futbolcularımız gibi, liglerimizin 2. Devresine yönelik olarak, hazırlıklarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. 4-6 Ocak tarihlerinde A Klasmanı Hakem ve Yardımcı Hakemlerimizin Riva Tesislerimizdeki seminerini tamamlayarak buraya geldik. 5 gün süreyle de, Süper Lig Hakem, Yardımcı Hakem ve Gözlemcilerimizle ilk devredeki müsabakalarda neler yanlıştı, yapılması gereken doğrular nelerdi, bunları da gerek kurulumuz, gerekse UEFA ve FIFA düzeyli eğitim danışmanlarımızla analiz ettik. Üst 2 Ligde görev yapan hakemlerimiz UEFA ve FIFA normlarındaki kondisyon testlerinden geçtiler. Bu testler ve eğitimler Ocak ayı içinde, ülkemizin değişik 14 bölge merkezinde tüm hakem ve gözlemcilerimize de aynen aktarılacak. Müsabakaların güvenli ve sağlıklı ortamlarda oynanabilmesi için, hakemlerimizle büyük bir dayanışma içinde görev yapan Federasyon Temsilcisi arkadaşlarımız ile burada eğitim ortamında ve Kokart Törenimizde birlikte olmaktan, ayrıca mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim.

FIFA KOKART TAKMA TÖRENİ

Konuşmaların ardından, TFF tarafından 4 dev ekranın birleşmesiyle hazırlanan 32 metrelik barkovizyonda geçmişten günümüze ünlü hakemlerimizin yer aldığı nostaljik fotoğraflar video eşliğinde katılımcılara gösterildi.

Videonun ardından; Melih Gümüşbıçak’ın sunumuyla FIFA kokartı taşıyacak hakemlerimizden Cüneyt Çakır ve Hüseyin Göçek’e TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, Halis Özkahya ve Mete Kalkavan’a Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Ali Palabıyık, Alper Ulusoy ve Halil Umut Meler’e, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu kokartlarını takdim etti.

FIFA Yardımcı hakemlerimizden Bahattin Duran ve Tarık Ongun’a Temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı, Mustafa Emre Eyisoy ve Mehmet Cem Satman’a MHK Üyesi Bedri Dölkeleş, Kemal Yılmaz ve Ekrem Kan’a MHK Başkanvekili Metin Tokat, Ceyhun Sesigüzel ve Kerem Ersoy’a MHK Üyesi Murat Ilgaz, Esat Sancaktar ve Serkan Olguncan’a MHK Başkanı Yusuf Namoğlu kokartlarını iletti.

FIFA Kadın hakemlerimiz Melis Özçiğdem ve Neslihan Muratdağı kokartlarını MHK Üyesi Alican Lakot’tan aldı.

FIFA Kadın Yardımcı hakemlerimiz Belgin Kumru, Deybet Gök’e MHK Üyesi Ahmet Erdoğan ve Betür Nur Yılmaz’a ise MHK Üyesi Serdar Tatlı kokartlarını verdi.

FIFA Plaj Futbolu Hakemlerimiz Murat Ergin Gözütok, Yeliz Topaloğlu, Özcan Sultanoğlu ve Bülent Kökten, kokartlarını MHK Üyesi Kadir Tozlu’dan aldı.

FIFA Futsal hakemlerimiz Kamil Çetin, Ozan Soykan, Sabit Selvi, Serhat Çelik ve FIFA Futsal Kadın Hakemimiz Fatma Özlem Tursun’a MHK Üyesi Erol Ersoy kokartlarını takdim etti.

Tören sonunda, hakemliği bırakan Adil Sinem’e, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu teşekkür plaketi takdim etti. Temsilciliği bırakan temsilcilere de Temsilciler Kurulu tarafından teşekkür plaketi verildi. Son olarak; MHK Başkanı Yusuf Namoğlu, TFF Merkez Hakem Kurulu Danışmanı Roberto Rosetti’ye katkılarından ötürü 22 Süper Lig hakemi tarafından imzalanmış forma hediye etti.

selyus