Ana Sayfa FUTBOL 28 Ağustos 2016

Arif’in sahte düşüşlerine penaltı veren hakemler paralelci mi idi!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan Arif Erdem’in futbol oynadığı yıllarda kendini numaradan yere atıp hakemlerinde hemen penaltı noktasını gösterdiği yıllar geldi aklımıza. Acaba diyorum o maçların hakemleri de paralelci mi idi!

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve mal varlığına el konulan Galatasaraylı eski milli futbolcu Arif Erdem’in, eşi Gülsüm Erdem’in ailesinin bulunduğu Yunanistan’ın İskeçe Kentindeki Şahinköyü’nde saklandığı, daha sonra da buradan da izini kaybettirdiği belirtiliyor. Tabi milli formayla ülkemizi yıllarca temsil eden Arif Erdem’e haşhaşi muamelesi yapmak çokta doğru olmasa da “15 Temmuz” gecesi aklımıza geldikçe duygularımızı kalbimize gömerek haberleri yapmak zorundayız.

Aklımıza; Arif Erdem’in futbol oynadığı yıllarda kendini numaradan yere atıp hakemlerinde hemen penaltı noktasını gösterdiği yıllar geldi. Acaba diyoruz o maçların hakemleri de paralelci mi idi! Çünkü, baş terörist Gülen’in futbol imamı, şereften yoksun Hakan Şükür, Türk Futboluna hakimdi o yıllarda. Hatırlayın; o dönemler Milli Takımın başında bulunan Ersun Yenal, bu vatan haini Hakan Şükür’ü milli takım kadrosuna almadı diye birkaç hafta sonra kovulmuştu.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, Arif Erdem’in rakip defans oyuncusunun 1-2 metre uzağında bile kendisini yere atsa penaltı veren hakemlerin geçmişlerinin araştırılmasını istiyoruz. O yıllardaki görüntüler TRT arşivlerinde duruyor.

Bir örnek verecek olursak: Mayıs 1997’de Galatasaray ile İstanbulspor arasında oynanan maçı yöneten Vahap Beyaz, son dakikalarda çaldığı penaltı düdüğü ile karşılaşmaya damgasını vurmuştu. O maçı anlatan Arif Erdem, “İstanbulspor ile oynadığımız bir maç vardı. O zaman Beşiktaş ile şampiyonluk için çekişiyorduk. Maç 2-2 devam ediyordu. Son saniyelerde arkadaşım soldan bir orta kesti. Maç da elden gidiyor. Son saniyeler olduğu için bir an önce topu alıp orta yapmak düşüncesindeydim. O zaman İstanbulspor’da oynayan Engin’den kaçayım derken sendeledim ve yere düştüm. Oysa bana hiçbir müdahale yoktu. Baş parmağım çime takıldı ve bir baktım 35 metreden hakem penaltı çalmış”.

ÖNEMLİ NOT: Bu haberi yaparken Galatasaray’ı olumsuz göstermek gibi zerre kadar bir niyetimiz yok. Biz sadece FETÖ/PDY konularında hassas olduğumuz için bugünlerde Arif Erdem gündemdeyken geçmişe yönelik böyle bir tespit yapmak istedik. 

selyus