Ana Sayfa FUTBOL 25 Şubat 2015

Beşiktaş eze eze..

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanşında Liverpool takımına karşı normal süresi ve uzatma dakikalarını 1-0 önde geçtiği maçta, penaltı atışlarında da 5-4 üstünlük sağlayarak tur atladı.

İlk maçta deplasmanda rakibine 1-0 yenilen Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadeleye taraftarının da desteğiyle son derece istekli başladı. İlk bölümde oyunu daha çok kendi yarı alanında kabul eden rakibi karşısında özellikle kanatlardan geliştirdiği ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalışan siyah-beyazlılar, pozisyon üretmekte zorlandı. Sakatlıktan yeni kurtulan son haftaların formda isimleri Demba Ba ve Gökhan Töre bu yarıda etkisiz bir görüntü sergilerken, siyah-beyazlılar Olcay Şahan’ın şutu dışında pozisyon üretemedi.

Maça kontrollü başlayan Liverpool ise ilk dakikalarda oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, devrenin ortalarından itibaren özellikle Sturridge, Sterling ve Balotelli’nin defansın arkasına yaptığı koşularla rakip kalede gol aradı. İngiliz temsilcinin ilk 45 dakikada yakaladığı birkaç pozisyonda kaleci Cenk Gönen yerinde müdahalelerle gole izin vermedi.

İkinci yarıya iyi başlangıç yapan Beşiktaş, ilk bölümlerde özellikle ceza alanı dışından çektiği şutlarla rakip kaleyi yokladı. Bu devrede kanat değiştiren ve sol tarafta oldukça hareketli bir görüntü çizen Gökhan Töre önderliğinde etkili ataklar geliştiren siyah-beyazlılar, aradığı golü 72. dakikada buldu. Maçın 61. dakikasında Sosa’nın yerine oyuna dahil olan Tolgay Arslan, bu dakikada ceza alanı dışından kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da ataklarını sürdüren Beşiktaş, uzatma dakikalarında Demba Ba’yla ikinci gole yaklaştı. Senegalli futbolcunun vuruşunda top direğe takılınca, normal süre Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Güzel futbolunu uzatma bölümlerinde de sürdüren siyah-beyazlılar, buna karşın kendisine tur için gereken ikinci golü bulamadı.

İlk 45 dakikada olduğu gibi ikinci 45 dakikaya da kontrollü başlayan ve tamamen savunmayı düşünen Liverpool, bu yarıda rakip yarı alanda çoğalmakta zorlandı. Yediği golden sonra da Beşiktaş’ın etkili futbolu karşısında topu ileriye taşımakta güçlük çeken İngiliz temsilcisi, üretkenlikten uzak bir futbol ortaya koydu. Uzatma bölümlerinde de etkisiz bir görüntü çizen Liverpool, skoru değiştirmeyi başaramadı.

90+2. dakikada Beşiktaş, Demba Ba’yla direğe takıldı. Siyah-beyazlıların sol taraftan kazandığı köşe vuruşunda Gökhan Töre ceza alanına ortaladı. Necip’in kafa vuruşunda Liverpool defansından seken top, Demba Ba’nın önünde kaldı. Demba Ba’nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına geri döndü. 

Normal süresi Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanan maç uzatmaya gitti. Karşılaşmanın uzatma bölümleri de Beşiktaş’ın 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Hal böyle olunca maç penaltılara kaldı.

Beşiktaş’ta Demba Ba, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson ve Tolgay Arslan, penaltı atışlarını gole çevirdi.

Liverpool’da ise Lambert, Lallana, Emre Can ve Allen penaltıları gole çevirirken, son atışta Lovren isabet kaydedemedi. Böylelikle Beşiktaş bir üst tura çıkmış oldu.

 

 

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Çarşı davasında erteleme

Çarşı davasında erteleme

selyus