Ana Sayfa FUTBOL 24 Mart 2020

Beykoz ve Galatasaray’ın efsane kalecisi Nihat Akbay vefat etti

Beykoz ve Galatasaray da uzun yıllar kalecilik yapan A Milli Takımın efsane kalecilerinden Nihat Akbay, vefat etti.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre; A Milli Takımımızın eski kalecilerinden Nihat Akbay’ın vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Beykoz ile Galatasaray kulüplerinde uzun yıllar forma giyen ve Türk futboluna değerli katkılarda bulunan merhum Nihat Akbay’a Allah’tan rahmet; ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz.

GALATASARAY’DAN DUYGUSAL AÇIKLAMA

Galatasaray Spor Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, “Kulübümüzün 5664 Sicil Numaralı Divan Üyesi, Milli Futbolcu ve kulübümüzün 1968-1978 yılları arası formasını giyen eski efsane kalecimiz Nihat Akbay’ın vefat haberini derin üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Merhumun cenazesi 24 Mart 2020 Salı günü Kızıltoprak Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Beykoz Kemerüstü Kabristanı’na defnedildi.

1 Ocak 1945’te İstanbul’un Beykoz Semti’nde gözlerini dünyaya açan Nihat Akbay, çocukluk yaşlarında futbol ile tanışır. Minik takımlarda başlayan futbol kariyerinde bir sonraki durak Beykozspor olmuştur. Henüz 16 yaşında Beykoz kalesini korumaya başlayan efsane file bekçisi, 19 yaşında kaptanlığa yükselmiştir.

Gösterdiği başarılı performans ile kısa zamanda büyük takımların dikkatini çekmeyi başaran ve bu süreçte transfer teklifleri alan Akbay, 7 sezonluk Beykozspor macerasının ardından efsanemiz Gündüz Kılıç’ın gayreti ile Galatasaray’a ilk adımını atmıştır. 1968-69 sezonunda takıma dahil olan Akbay, 10 sezonluk başarılı kariyerinin ardından 5 Ağustos 1978 yılında oynanan Trabzonspor maçında profesyonel futbolculuk yaşamına nokta koymuştur.

Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Camiamıza başsağlığı dileriz.”

selyus