Ana Sayfa FUTBOL 22 Ocak 2017

İlhan Cavcav vefat etti

Türk futbolunun duayen isimlerinden Kulüpler Birliği Onursal Başkanı ve Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav’ın tedavi gördüğü hastanede vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Merhum İlhan Cavcav’ın cenaze merasimi yarın (23 Ocak Pazartesi) saat 10.30’da İlhan Cavcav Tesisleri’nde yapılacak törenle başlayacak. Cavcav’ın naaşı daha sonra getirileceği Kocatepe Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından, Cebeci Mezarlığın’daki aile kabristanına defnedilecek.

İlhan Cavcav’ın özgeçmişi

4 Ekim 1935’te Ankara’da dünyaya gelen İlhan Cavcav, gençlik yıllarında amatör olarak futbol oynadı. Aynı zamanda iş adamı olan Cavcav, 1977 yılında Gençlerbirliği yönetimine girdi. 1978’de kulüp başkanı olan Cavcav, kısa süre ara verdiği bu görevine 1981 yılında devam etti. İlhan Cavcav’ın başkanlığı süresinde Gençlerbirliği, 1988 yılında Süper Lig’e yükseldi ve  halen bu ligde yer alıyor. Kırmızı-siyahlı takım, aynı zamanda rahmetli Cavcav’ın başkanlığında 2 Türkiye Kupası’nı da müzesine götürdü.

selyus