Ana Sayfa FUTBOL 25 Ocak 2021

İstanbul’da oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi final maçı hazırlıkları devam ediyor

Geçtiğimiz yıl İstanbul’da oynanması planlanırken Covid-19 nedeniyle format değişikliğine gidildiği UEFA Şampiyonlar Ligi’nin bu yılki finali, 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak. İBB, geçtiğimiz yıl yapılan bu değişiklik üzerine durdurduğu hazırlık çalışmalarına kaldığı yerden devam edecek. 16 yıl aradan sonra İstanbul’da oynanacak büyük final için yol yapımından ulaşım, otopark, aydınlatma ve yeşil alan gibi fiziki çalışmalara; alan tahsisinden ulaşım ve tanıtıma kadar organizasyona önemli katkılar sağlanacak.

30 Mayıs 2020’de İstanbul’da oynanması planlanırken pandemi nedeniyle tarihi, formatı ve lokasyonu değiştirilen, ardından 8’li final olarak Portekiz’in başkenti Lizbon’da yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2021 Finali, 29 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak. Dünyanın en prestijli spor organizasyonlarından birisi olan, on binlerce kişinin tribünlerden, 225 ülkede 300 milyondan fazla seyircinin de televizyonlardan canlı izlediği karşılaşma 16 yıl aradan sonra yeniden İstanbul’a yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), bu organizasyon için ev sahibi olarak üstlendiği görevlere geçtiğimiz yıl kaldığı yerden devam edecek. Organizasyonun hazırlıklarını UEFA, TFF ve İstanbul Valiliği ile koordineli bir şekilde sürdüren İBB, bağlı birim ve iştiraklerinden oluşan 23 kurumu ile İstanbul’u Şampiyonlar Ligi Finali’ne hazırlayacak.

İBB BİRİMLERİ, HAZIRLIK ÇALIŞMALARI İÇİN BİR ARAYA GELDİ

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mansur Güneş, İBB Gençlik ve Spor Müdürü İlker Öztürk, çalışmalarda görev alacak İBB birimlerinin yetkilileri ve TFF temsilcileri koordinasyon toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, tüm çalışmalar en ince ayrıntısına kadar masaya yatırılırken, İBB’nin üstlendiği tüm görevleri titizlikle yerine getireceği vurgulandı.

FİNALLERİN ADRESİ İSTANBUL

İstanbul, Şampiyonlar Ligi Finali’ne 2005 yılında ev sahipliği yapmıştı. 25 Mayıs 2005’te Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçta İtalyan temsilcisi Milan ile İngiliz ekibi Liverpool karşı karşıya gelmişti. Şimdiye kadar oynan en iyi finaller arasında yerini alan maçta Milan ilk yarıyı 3-0 önde kapatmış, ancak İngiliz ekibinin ikinci yarıda attığı 3 gole karşı kalesini koruyamamıştı. Uzatmalarda da eşitlik bozulmamış ve penaltılarda galip gelerek kupanın sahibi olan taraf Liverpool olmuştu. İstanbul, 20 Mayıs 2009’daki Shakhtar Donetsk – Werder Bremen UEFA Kupası’nın finaline ev sahipliği yaparken, 21 Haziran – 13 Temmuz 2013 tarihleri arasında FIFA U20 Dünya Kupası Türkiye’de düzenlenmiş ve İstanbul’daki finalde Fransa ile Uruguay karşı karşıya gelmişti. UEFA’nın bir başka önemli organizasyonu olan Süper Kupa için 2019’un adresi de İstanbul olmuştu. Bu maçta da 2005 yılının şampiyonu Liverpool, rakibi Chelsea’yi yenerek kupayı kaldırmıştı.

selyus