Ana Sayfa FUTBOL 9 Haziran 2023

Pendikspor Süper Lig’de

1. Lig play-off final maçında Pendikspor ile Bodrumspor karşı karşıya geldi. Kazanan takımın Süper Lig’e yükseleceği mücadelede rakibini 2-1 yenen Pendikspor oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik, Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, sosyal medya hesaplarından Süper Lig’e çıkan Pendikspor’u tebrik ettiler.

1. Lig Play-Off Final maçında İstanbul ekibi Pendikspor, Akhisar Stadyumu’nda ilk yarıda bulduğu gollerle Bodrumspor’u 2-1 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Maçın ardından kırmızı-beyazlı futbolcu ve taraftarlar büyük sevinç yaşarken, Bodrumspor cephesi üzüntüye boğuldu. Pendikspor, maç sonrası düzenlenen törenle şampiyonluk kupasını büyük bir coşkuyla kaldırdı. Futbolcuların sevincine aileleri de eşlik etti. Bu sonuçla Pendikspor, Samsunspor ve Çaykur Rizespor’un ardından Süper Lig’e yükselen 3’üncü takım oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Süper Lig’e yükselen Pendikspor’u, taraftarını ve tüm Pendikli vatandaşlarımızı tebrik ediyor, yeni sezonda mücadele edecek tüm takımlarımıza şimdiden başarılar diliyorum.”

BAKAN BAK TEBRİK ETTİ

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Akhisar Stadı’nda Bodrumspor ile Pendikspor arasında oynanan 1. Lig Play-off finalinde rakibini mağlup ederek Süper Lig’e yükselen üçüncü takım olan Pendikspor’u kutluyorum. Futbolcuları, teknik heyeti, yönetimi ve taraftarları tebrik ediyorum. Bodrumspor’u da finaldeki mücadelesinden dolayı kutluyor, Pendikspor’a önümüzdeki sezon mücadele edeceği Süper Lig’de başarılar diliyorum.”

BAŞKAN CİN’NDEN KUTALAMA PAYLAŞIMI

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, sosyal medya hesabından Pendiksporun şampiyonluğunu kutladı.

Başkan Cin: “Şampiyon Pendikspor.

Tarihinde ilk kez Süper Lig’e yükselme başarısı gösteren Pendikspor’umuzun tüm futbolcu ve teknik heyetini tebrik ederim.

Hayaller gerçek oldu! Pendikspor’umuz Süper Lig’e çıktı! Bu muhteşem başarı için takımımıza ve taraftarlarımıza minnettarız!

Birlikte daha nice zaferlere!”

selyus