Ana Sayfa FUTBOL 28 Eylül 2016

Türkiye Kupası 3. Tur Kuraları çekildi

Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Kura Çekimi yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu Riva Merkezinde 54 kulübün temsilcileri çektikleri kura ile rakiplerini belirledi. Sancaktepe Belediyespor’un rakibi, Bandırmaspor, Ümraniyespor’un rakibi ise Afjet Afyonspor oldu. İstanbul’un her iki temsilcisi de deplasmanda oynayacak.

2016-2017 Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur Kura Çekimi, TFF’nin Beykoz-Riva’daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu’nda gerçekleştirildi. Kura çekim töreninde TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, TFT Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kura çekimine katılan kulüplerin temsilcileri yer aldı.

 “BANDIRMASPORU ELEYECEK GÜÇTEYİZ” 

Kura çekimi ile ilgili bir açıklama yapan Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mehmet Genç, “Öncelikle kura çekimi tüm takımlarımıza hayırlı olsun. Rakibimize ve diğer eşleşen takımlarımıza başarılar diliyorum. Bildiğiniz üzere Türkiye Kupası 2. Tur Eleme maçında Süper Lig takımlarımızdan Aytemiz Alanyaspor’u deplasmanda eleyerek buralara geldik. Takımımıza güveniyorum. Bandırmasporu da eleyecek güçteyiz. İnşallah bir aksilik olmazsa Bandırmasporu da eleyip gruplara kalacağız. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Kulübümüzün Onursal Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın İsmail Erdem arkamızda olduğu sürece, Allah’ın izniyle nice büyük başarıların altına imza atarız. Sancaktepeli hemşehrilerimizden her geçen gün daha da iyiye giden takımımıza sahip çıkmalarını istiyoruz” dedi.   

Kura çekiminde bir konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, şu ifadeleri kullandı: “Değerli arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz. 158 takımla yola çıktığımız Ziraat Türkiye Kupası maçlarına 54 takımla devam ediyoruz. 54 takım bugün birbirleriyle eşleşti. Hepinizin de bildiği gibi bu turdan sonra grup aşamasına geçmiş olacağız. Bu maçların dostluk ve centilmenlik çerçevesinde geçeceğini ümit ediyorum. Tüm takımlara başarılar diliyorum.”

Ziraat Türkiye Kupası 3. tur kura çekiminde, geçen sezon Spor Toto Süper Lig’i 6 ila 10. sıra arasında bitiren Galatasaray, Kasımpaşa, Akhisar Belediyespor, Antalyaspor ve Gençlerbirliği takımları da yer aldı. Türkiye Kupası’nda 3. turda Spor Toto Süper Lig’den 10, TFF 1. Lig’den 12, Spor Toto 2. Lig’den 21, Spor Toto 3. Lig’den 10 ve Bölgesel Amatör Lig’den 1 takım gruplara kalmak için sahaya çıkacak.

Tek maç eleme usulüne göre 25, 26 ve 27 Ekim’de yapılacak 3. tur maçları sonucunda 27 takım grup aşamasına kalacak. Geçen sezon Süper Lig’i ilk 5’te tamamlayan Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor’un da doğrudan katılımıyla 32 ekip, grup aşamasında mücadele edecek.

KURA ÇEKİMİ SONRASI EŞLEŞMELER

İlginizi çekebilir

Millilerimizden asker selamı

Millilerimizden asker selamı

selyus