Ana Sayfa FUTBOL 2 Kasım 2016

Türkiye Kupası kuraları çekildi

Türkiye Kupası kura çekimi, gruplara kalan takımların temsilcilerinin katılımı ile TFF’nin Beykoz-Riva’daki idari merkezinde bulunan Orhan Saka Salonu’nda gerçekleştirildi.

Türkiye Kupası kura çekimi, gruplara kalan takımların temsilcilerinin katılımı ile TFF’nin Beykoz-Riva tesislerinde gerçekleşti. Kura çekimine katılan Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı şöyle konuştu; “Hoşgeldiniz. Bildiğiniz gibi Ziraat Türkiye Kupası’na 158 takımla başladık. Ülkemizin her ili bu kupada temsil edildi. 32 kulübümüzle bugün buradayız. 32 kulübümüzün 14’ü Süper Lig’den, 6’sı TFF 1. Lig’den, 7 tanesi TFF 2. Lig, 4 tanesi TFF 3. Lig ve 1 tanesi de BAL Ligi’nden… Burada 32 takımı kura çekiminde 4’er takımla 8 gruba ayırmış olacağız. 8 gruptan ilk iki sırayı alan takımlarımız son 16’ya yükselecekler. Son 16 turundaki maçları, bundan önceki yıllarda olduğu gibi hafta sonu oynatacağız. Hem maçlara olan katılımı, hem de kulüplerimizin gelirlerini arttıracağız. Bu kupanın yayınlanmasında yayıncı kuruluşumuz olan Turkuaz Medya Grubu’na göstermiş oldukları kaliteli yayınlardan dolayı teşekkür etmek istiyorum. İsim sponsorumuz olan Ziraat Bankası’na yıllardır bu kupaya gösterdikleri büyük katkıdan ötürü teşekkür ediyorum. Kura çekimimiz hayırlı olsun. Mücadele gücü yüksek, çekişmeli maçlar temenni ediyorum.”

2016-2017 Ziraat Türkiye Kupası gruplarında; 3. Eleme Turu maçları sonunda rakiplerini mağlup eden 24 Erzincanspor, Akhisar Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler, Aydınspor 1923, Boluspor, Bursaspor, Çaykur Rizespor, Darıca Gençlerbirliği, Elazığspor, Galatasaray, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Göztepe, Gümüşhanespor, İnegölspor, Kasımpaşa, Kayserispor, Kırklarelispor, Kızılcabölükspor, Menemen Belediyespor, Sancaktepe Belediyespor, Sivasspor, Şanlıurfaspor, Trabzonspor, Tuzlaspor, Ümraniyespor ve  Yeni Amasyaspor ile geçen sezon Spor Toto Süper Lig’i ilk 5 sırada bitiren Beşiktaş, Fenerbahçe, Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir ve Osmanlıspor olmak üzere toplam 32 takım yer alıyor.

Ziraat Türkiye Kupası grup aşamasındaki 32 takım, dörderli 8 grupta çift devreli lig usulüne göre mücadele edecek. Müsabakalar sonucunda gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, Son 16 Turu’na yükselecek.

selyus