Ana Sayfa FUTBOL 25 Ağustos 2022

UEFA Şampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonu grupları belli oldu

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda 10 Haziran 2023’te finali oynanacak UEFA Şampiyonlar Ligi’nin 2022-2023 sezonu grup kuralarının çekimi, İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen kura ve ödül törenine Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi,  TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, UEFA yetkilileri, kulüp temsilcileri, teknik direktörler, futbolcular ve davetliler katıldı.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi grupları kura çekimi, TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali Elçisi Hamit Altıntop ile Fildişi Sahilli eski milli futbolcu Yaya Toure tarafından gerçekleştirildi.

Ayrıca kura sırasında erkek ve kadın futbolunda 2021-2022 sezonunun en iyileri de ödüllendirildi. Yılın futbolcusu ve teknik direktörüne verilen ödüller sahiplerini buldu.

GRUPLAR BELLİ OLDU

UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarında 32 takım mücadele edecek.  Kura çekiminin ardından takımların yer aldığı gruplar şöyle şekillendi:

A GRUBU

Ajax (Hollanda)

Liverpool (İngiltere)

Napoli (İtalya)

Rangers (İskoçya)

B GRUBU

Porto (Portekiz)

Atletico Madrid (İspanya)

Bayer Leverkusen (Almanya)

Club Brugge (Belçika)

C GRUBU

Bayern Münih (Almanya)

Barcelona (İspanya)

Inter (İtalya)

Viktoria Plzen (Çekya)

D GRUBU

Eintracht Frankfurt (Almanya)

Tottenham (İngiltere)

Sporting (Portekiz)

Olimpik Marsilya (Fransa)

E GRUBU

Milan (İtalya)

Chelsea (İngiltere)

Salzburg (Avusturya)

Dinamo Zagreb (Hırvatistan)

F GRUBU

Real Madrid (İspanya)

Leipzig (Almanya)

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)

Celtic (İskoçya)

G GRUBU

Manchester City (İngiltere)

Sevilla (İspanya)

Borussia Dortmund (Almanya)

Kopenhag (Danimarka)

H GRUBU

Paris Saint-Germain (Fransa)

Juventus (İtalya)

Benfica (Portekiz)

Maccabi Haifa (İsrail)

GRUPTA İLK İKİ SIRADAKİ TAKIMLAR TUR ATLAYACAK

Şampiyonlar Ligi’nde 8 grupta ilk iki sırayı alacak takımlar, adlarını son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını üçüncü sırada tamamlayanlar ise yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek. “Devler Ligi”nde takımlar, son 16 turundan itibaren iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak yoluna devam edecek. 2022-2023 sezonu finali, İstanbul’un ev sahipliğinde Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak.

MAÇ TARİHLERİ

Şampiyonlar Ligi’nde maç tarihleri şu şekilde:

Grup 1. maçları: 6-7 Eylül

Grup 2. maçları: 13-14 Eylül

Grup 3. maçları: 4-5 Ekim

Grup 4. maçları: 11-12 Ekim

Grup 5. maçları: 25-26 Ekim

Grup 6. maçları: 1-2 Kasım

Son 16 turu ilk maçları: 14-15 Şubat ve 21-22 Şubat 2023

Son 16 turu rövanş maçları: 7-8 Mart ve 14-15 Mart 2023

Çeyrek final ilk maçları: 11-12 Nisan 2023

Çeyrek final rövanş maçları: 18-19 Nisan 2023

Yarı final ilk maçları: 9-10 Mayıs 2023

Yarı final rövanş maçları: 16-17 Mayıs 2023

Final maçı: 10 Haziran 2023

YILIN FUTBOLCUSU VE YILIN TEKNİK DİREKTÖRÜ BELLİ OLDU

Karim Benzema (Real Madrid), Thibaut Courtois (Real Madrid) ve Kevin de Bruyne’nin (Manchester City) aday olduğu “Yılın Futbolcusu” ödülü ile Carlo Ancelotti (Real Madrid), Josep Guardiola (Manchester City) ve Jürgen Klopp’un (Liverpool) aday olduğu “Yılın Teknik Direktörü” ödülleri de Haliç Kongre Merkezi’nde sahiplerini buldu.

“Yılın Futbolcusu” ödülünün sahibi Real Madrid’in Fransız golcüsü Karim Benzema olurken, “Yılın Teknik Direktörü” ödülü ise yine İspanyol ekibinin deneyimli çalıştırıcısı Carlo Ancelotti’ye gitti.

Sonia Bompastor (Lyon), Martina Voss Tecklenburg (Almanya), Sarina Wiegman’ın (İngiltere) Kadın Teknik Direktör kategorisinde ve Beth Mead (Arsenal, İngiltere), Lena Oberdorf (Wolfsburg, Almanya), Alexia Putellas’ın (Barcelona, İspanya) ise Yılın Kadın Futbolcusu kategorisinde aday olduğu Gala Gecesi’nde kadın futbolunun da en başarılı teknik direktör ve futbolcusu da ödüllendirildi.

“Yılın Kadın Futbolcusu” ödülünün sahibi Barcelona ve İspanya Kadın Milli Takımı’nın yıldızı Alexia Putellas olurken, “Yılın Kadın Teknik Direktörü” ödülü ise İngiltere Kadın Milli Takımı Teknik Direktörü Sarina Wiegman’a gitti.

Ayrıca UEFA Başkanlık Ödülü İtalya Milli Takımı ve Milan’ın eski teknik direktörü Arrigo Sacchi’ye verildi. Kaynak: TFF sitesi

selyus