Ana Sayfa FUTBOL 16 Ekim 2017

Ümraniye futbolda da lider

Ümraniye bundan 14-15 yıl öncesine kadar adeta çöplük, sokakları çamur batak içinde bir ilçe idi. İlçe halkının hizmetten mahrum kaldığı yıllardan, Türkiye’de parmakla gösterilen örnek ilçe Ümraniye diye anılan yıllara geldik. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın 13,5 yıldır mega projeleriyle ve sosyal hizmet anlayışı ile Ümraniye bugün hizmette nasıl liderse, futbolda da bulunduğu lig’de lider.

Ümraniyespor, TFF 1. Lig’in 8. haftasında liderlik koltuğuna oturdu. Zirvedeki zorlu rakibi Elazığspor’u 2-1 yenen Ümraniyepor,  Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile 1-1 berabere kalan Akın Çorap Giresunspor’un 1 puan üstünde haftayı lider olarak kapadı. Geçtiğimiz sezon da zirveye oynayan ve son maçlara kadar hep ilk altının içinde kalan Ümraniyespor, bu yıl Süper Lig’e çıkmaya kararlı görünüyor.

Türkiye Profesyonel Ligleri içinde borcu olmayan birkaç kulüpten biri olan Ümraniye Spor Kulübü, teknik direktörlük değişikliğine giderek Bayram Kadir Bektaş hocayla anlaştı ve birkaç transferle de takıma takviye yaptı. Kolektif bir anlayışla yönetilen kulüpte; yönetim, teknik heyet ve futbolcular uyum içinde 8 hafta geride bırakıldı. Çok iyi bir ivme kazanan takım, seyirci desteğini arkasına alarak zirveye oturdu.

Tabi bu başarının çok öne çıkmak istemeyen kahramanı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can gibi bir marka isim olduğu gerçeğini de unutmamak lazım. Belediye Başkanı Hasan Can, geçen yıl bir maçtan sonra soyunma odasında Süper Lig’e çıkıp Avrupa Kupaları’nda Barselona ile oynayacaklarını ifade etmişti. Başkan Can’ın bu temennisi 2017-2018 TFF 1. Lig Sezonu’nda gerçek alacağa benziyor.

Ümraniyespor’la yakından ilgilenen ve maddi manevi her türlü desteği veren Başkan Can, Belediye Başkan Vekili Maliki Ejder Batur’a takımla yakından ilgilenmesi için tam yetki verdi. Siyasi ve yerel yönetim tecrübesinin yanı sıra analitik düşüncesiyle futbolla da yakından ilgilenen Batur, takımı hiçbir zaman yalnız bırakmıyor.

BAŞKAN CAN, YARDIMCISI MALİKİ EJDER BATUR’U DA KUTLADI

Belediye Başkanı Hasan Can, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Başkan Can, bu paylaşımında: “Ümraniyespor bu hafta oynanan maçlar sonucu TFF 1.Lig’de lider oldu… Başarıları daim olsun. Oyuncularımızı, teknik ekibi, kulüp başkan ve yönetimin yanında devamlı desteğiyle takıma güç veren Belediye Başkan Yardımcımız Maliki Ejder Batur beyi de kutluyorum.” dedi.

Ümraniyespor, haftaya yine kendi sahasında Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile oynayacak ve Lig’in 10’uncu haftasında ise deplasmanda Grandmedıcal Manisaspor’a gidecek.

Bizlerde İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak yakından takip ettiğimiz Ümraniyespor’a başarılar diliyor, sezon sonunda Süper Lig’e çıkmasını temenni ediyoruz…

selyus