Ana Sayfa FUTBOL 15 Nisan 2020

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, “Yayıncı kuruluş paramızı vermiyor”

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, yayıncı kuruluş beIN Sports’un TFF 1. Lig kulüplerine de ödeme yapmadığını aktararak, “Bizim en büyük gelirimiz yayıncı kuruluş. Ama bunu suistimal ediyorlar. Dekoderlerden paraları topluyorlar ama bizim paramızı vermiyorlar” dedi.

Ümraniyespor Başkanı Tarık Aksar, yayıncı kuruluş beIN Sports’un Süper Lig’de olduğu gibi TFF 1. Lig kulüplerine de ödeme yapmadığını söyledi. Aksar, “Bu süreçten biz de etkileniyoruz. Bizim ödemelerimizi de yapmıyorlar. Yapamayacaklarını söylediler. Bugüne kadar hesabımıza yatan bir şey yok. En son bu ayın 10’unda ödeme yapmaları gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“MART AYINDA 4 MAÇIMIZI CANLI YAYINLADILAR”

Yayıncı kuruluş beIN Sports’un Mart ayında canlı yayınladığı maçların paralarını yatırmadığını açıklayan Başkan Aksar, “Kendi yağında kavrulan bir takım değiliz. Bizim 10 TL gelirimiz varsa, 20 TL giderimiz var. Geri kalan parayı sağdan soldan topluyoruz ama oradan gelen para da bize yetmiyor. Bunun üzerine yayıncı kuruluşla olan sorun ortaya çıktı. Mart ayında 4 maçımızı canlı yayınladılar ama paramızı vermediler. Nisan’ın 10’una kadar ödeme yapmaları gerekiyordu” şeklinde konuştu.

“YAYINCI KURULUŞ SUİSTİMAL EDİYOR”

Kulüpler olarak en büyük gelir kaynaklarının yayıncı kuruluş olduğunu aktaran Aksar, “Ama bunu suistimal ediyorlar. Mart ayındaki maçımızın parasını vermediler. Üyelerinden, dekoderlerden paraları topluyorlar ama bizim paramızı vermiyorlar” diye konuştu.

selyus