Ana Sayfa FUTBOL 11 Şubat 2017

Ümraniyespor Süper Lig aşkıyla galip

TFF 1. Lig mücadelesinde Ümraniyespor, kendi sahasında 1-0 geriye düştüğü maçı 65. dakikada Beleck ve 87. dakikada da Mehmet Yiğit’in attığı göllerle Elazığspor’u 2-1 yenerek Süper Lig’e çıkmaya kararlı görünüyor.

TFF 1. Lig mücadelesinde Ümraniyespor, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Elazığspor’u konuk etti. Ev sahibi ekip, ilk yarısını geride kapattığı mücadeleyi, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazanarak puanını 29’a yükseltti. Önemli bir galibiyet elde eden Ümraniyespor, Süper Lig’e çıkmaya kararlı bir şekilde emin adımlarla yoluna devam ediyor. 

“OYUNCULARIMI TEBRİK EDİYORUM”

Ümraniyespor Teknik Direktörü Erkan Sözeri, aşağıdaki takımlarla bağları koparmak konusunda çok önemli bir maça çıktıklarını belirterek, Aşağıdaki takımlar geçen hafta kazanmıştı. Bir an önce yukarıya gitme hedefindeydik. Ayağımızdayken kaptırdığımız top bize gol olarak döndü. Bunun dışında ilk yarıda rakibe pozisyon vermedik. İkinci yarıda geriye dönüş açısından iyi futbol oynadık ve gerekli gol girişimlerini yaptık. İnşallah bu oyunumuzu hep devam ettireceğiz, çünkü oyun disiplinine sadık kaldığımız sürece kazanmaya yakınız. Manisa’da talihsiz bir durum olmuştu, Konya maçında bu galibiyetin sinyallerini vermiştik, bugün de başardık. Oyuncularımı kutluyorum. Söylediklerimizi harfiyen uyguladılar. Kazanma alışkanlığımız sürüyor. Bu da bizim için sevindirici. İnşallah maç maç giderek hedefimize ulaşacağız. Maçın hakemi de iyi bir yönetim gösterdi. Oyuna direkt etki etmedi. Elazığspor’u da kutluyorum, iyi futbol oynadılar ama kazanan biz olduk” ifadelerini kullandı.

Maçtan dakikalar

5. dakikada Mehmet Yiğit ve kaleci Serdar Kulbilge’nin yaşadığı anlaşmazlıkta araya Beleck girdi. Ancak Beleck topu kontrol edemedi ve araya giren Elazığspor savunması topu kornere gönderdi.

26. dakikada kazanılan serbest vuruşu Timur kullandı. Kaleye gönderdiği topta kaleci Serdar Kulbilge, köşeye giden topu kornere çeldi.

34. dakikada Tom, ceza sahası içine giren Traore’yi iyi gördü. Bu futbolcunun arka direğe gönderdiği topta bomboş pozisyondaki Cajic, Elazığspor’u öne geçiren isim oldu: 0-1.

65. dakikada Steve Beleck, Elazığspor savunmasından kazandığı topta, ceza sahası dışında 3 rakibinin önünden düzeltip sert vurdu ve topu ağlara göndermeyi başardı: 1-1.

74. dakikada Steve Beleck, sağ kanattan kale sahası önüne çok iyi gönderdi. Oyuna ikinci yarıda giren Abdullah’ın kayarak vuruşunda top yandan az farkla auta çıktı.

84. dakikada Oğuz sağdan ortayı yaptı. Mert’in kafa vuruşunda iyi uzanan Serdar Kulbilge topa sahip oldu.

85. dakikada ibrahim’in savunmadan attığı uzun topta, defansının arkasına sarkan Oğuz, ceza sahası içinde topla buluştu. Vuruşunda top üstten auta gitti.

87. dakikada Abdullah’ın pozisyonunu bozmak isteyen Elazığspor savunması topu istediği gibi uzaklaştıramayınca Mücahit topa gelişine vurdu. Dışarıya giden top, Mehmet Yiğit’e çarpıp ağlarla buluştu: 2-1.

Stat: Atatürk Olimpiyat

Hakemler: Koray Gençerler, Deniz Turgut, Cumhur Altay

Ümraniyespor: Burak xx, Mehmet xx, Oğuz xx, Merthan xx, Erol xx (Mücahit dk. 64 xx), Timur xx, Samet xx (Bulut dk. 84 ?), Bahadır x (Abdullah dk. 46 xx), İbrahim xx, Otoo xx, Beleck xx

Yedekler: Süleyman, Mustafa, Ömer, Salifu

Teknik Direktör: Erkan Sözeri

Elazığspor: Serdar xx, Onur xx, Adem xx, Mehmet x, Murat xx, Cajic xx, Traore xx (Diarra dk. 79), Timur xx (Berk dk. 69), Çağrı xx, Tom x, Kehinde x

Yedekler: Çağlar, Ozan, Mesut, Alpaslan, Youssef

Teknik Direktör: Bayram Bektaş

Goller: Cajic (dk. 34) (Elazığspor), Beleck (dk. 65) Mehmet Yiğit (dk. 87 kk.) (Ümraniyespor)

Sarı Kartlar: Traore, Onur, Tom, Mehmet (Elazığspor), İbrahim, Otoo (Ümraniyespor)

selyus