Ana Sayfa FUTBOL 2 Nisan 2017

Üsküdar Belediyesi, Cüneyt Çakır’ın adını Üsküdar’da yaşatıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Ünalan Mahallesi’nde FİFA Kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır adına yaptırılan “Ünalan Cüneyt Çakır Spor Kompleksi”nin açılışını yaptı.

Türkiye’nin yıllardır yurtdışındaki en önemli markası haline gelen FIFA Kokartlı hakem Cüneyt Çakır adına bugün Ünalan’da spor kompleksi açıldı. Ünalan Cüneyt Çakır Spor Kompleksi’nin açılışında Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Aydın Kankaş, Türkiye Futbol Federasyonu eski üyesi Yemen Ekşi, Üsküdar Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Esat Kalay, Belediye Başkan Yardımcıları, belediye meclisi üyeleri ile Ünalan semtinin önde gelenleri yer aldı.

İlk olarak söz alan İstanbul İl Hakem Kurulu Başkanı Aydın Kankaş, böyle bir tesisin açılışında bulunmanın ayrı bir gurur verdiğini belirterek, “Buranın en güzel yanı dünya hakemliğine damga vurmuş Sayın Cüneyt Çakır hocamın isminin buraya verilmesi. Cüneyt Çakır, Dünya Kupası’nı yönetecek hakemlere verilen seminer için İtalya’da olması dolayısıyla bu açılışa katılamadı” ifadelerini kullandı.

“CÜNEYT ÇAKIR İSMİ ÜLKE OLARAK SPOR CAMİAMIZIN, ÖNEMLİ VE MARKA BİR İSMİDİR”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, Üsküdar’da İstanbul’a hizmet etmeye devam ettiklerinin altını çizerek, “Bugün de burada yıllardır özlemini çektiğimiz ve bu mahallemiz için önemli bir hizmet olan ve bir taraftan spor tesisi dediğimiz halı sahayı ve alttaki muazzam kompleksi açmış bulunuyoruz. Üsküdar’ın en güzel ve en kullanışlı tesislerinden biri oldu burası. Cüneyt Çakır ismi ülke olarak spor camiamızın, önemli ve marka bir ismidir. Bu tesislerin yapımında emeği geçen herkese başta Gençlik ve Spor Bakanım Akif Çağatay Kılıç olmak üzere herkese canı gönülde teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e spor tesislerinin yapımında verdikleri destek ve katkıları sebebiyle plaket takdim edildi.

selyus