Ana Sayfa FUTBOL 23 Ağustos 2018

Var sistemi sahada fazla var!

VAR sisteminin sahada fazla var olduğunu belirten Ümraniyespor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, “Yani çok durmaya başladı. Dünya Kupası’nda seyrettik bu kadar durmadı. Bizde çok kritik noktalarda gidilirse faydalı ama bu kadar her şeyde durağan olursa her şeyde bekletilirse futbolun ritmi bozuluyor farklı yere gidiliyor. Çok kritik noktalarda yapılırsa sağlıklı sonuç alabiliriz.”

Ümraniyespor Teknik Direktörü İsmet Taşdemir, kendisiyle yapılan röportajda VAR sisteminin sahada fazla var olduğunu ve bunun oyuncu ve izleyiciye eziyet olduğunu dile getirdi.

Taşdemir, ayrıca Süper Lig’de çalışma hedefinin her zaman olduğunu söyleyerek, bu hedefe çalıştırdığı takımı Süper Lig’e çıkartarak ulaşmak istediğini ifade etti.

“VAR SİSTEMİ OYUNCUYA VE İZLEYİCİYE EZİYET OLMAYA BAŞLADI”

Bu sezon Süper Lig’de oynanan tüm karşılaşmalarda uygulamaya konulan VAR sistemiyle alakalı konuşan Taşdemir, maç anında VAR ile zaman kaybının futbolun ritmini olumsuz etkilediğini söyleyerek, “Maçlar televizyondan yönetilmeye başlandı. Kurslarda da bize VAR sistemiyle alakalı eğitim vermişlerdi. O verdikleri bilgi ile şu an yapılan arasında fark var. Orada sadece orta hakem isterse kritik noktalarda başvurulacak diye söylenmişti. VAR sistemiyle orta hakemin vermediği şeylerde 2-3 tane kırmızı kart verildi. Yani çok durmaya başladı. Dünya Kupası’nda seyrettik bu kadar durmadı. Bizde çok kritik noktalarda gidilirse faydalı ama bu kadar her şeyde durağan olursa her şeyde bekletilirse futbolun ritmi bozuluyor farklı yere gidiliyor. Çok kritik noktalarda yapılırsa sağlıklı sonuç alabiliriz. En ufak elle oynamada, faulde durdurursak ki bize kursta bu kadar duracağı söylenmemişti. Çok kritik noktalarda hakem uygun görürse penaltı, gol devreye girecek olan VAR her yerde devreye girmeye başladı. Maçın seyir zevki, içerideki oyuncu da dahil herkese eziyet gibi gelmeye başladı. Ben seyrederken eziyet duymaya başladım” şeklinde konuştu.

selyus