Ana Sayfa SPOR 5 Ekim 2016

İBB personeline Türk İşaret Dili Eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. engelli vatandaşlara daha iyi bir spor hizmeti verebilmek için Yeşilpınar Spor Tesisleri’nde personeline Türk İşaret Dili Eğitimi verdi. 

Dünyaya örnek olacak 41 spor tesisi ile İstanbullulara spor hizmeti veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. düzenlediği uluslararası organizasyonlarla engelli vatandaşları unutmadı. Düzenlenen organizasyonlardan ve spor tesislerinden engelli vatandaşlar da faydalanabiliyor. Yeşilpınar Spor Tesisleri’nde düzenlenen organizasyonda ise İBB Spor A.Ş. engelli vatandaşlara daha sağlıklı bir spor hizmeti verebilmek için personeline Türk İşaret Dili Eğitimi verdi.

“GÖNÜL DİLİYLE GÖNÜL BİRLİĞİNİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Spor A. Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, engelli vatandaşlar ve İstanbul Engelliler Merkezi vasıtasıyla bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Onlar da bu spor tesislerimizden faydalanabiliyorlar. Biz bunu daha fazla nasıl geliştirebiliriz diye düşündük. İşitme engelli vatandaşlarımızın kendi aralarında derin muhabbetleri oluyor, biz buna şahit oluyoruz. Gerçekten de birbirleri ile çok keyifli konuşuyorlar. Biz yaptığımız hizmetleri daha iyi nasıl anlatabiliriz diye bütün rezervasyon personelimize 4 günlük bir ‘İşitme Dili Eğitimi’ aldırdık. Ve rezervasyonda onların ihtiyacı olan bütün kelimeleri, işaret dili olarak, işitme engelli vatandaşlarımızla rahatlıkla konuşabilecekleri bir şekilde gösterdik. Böylece daha fazla işitme engelli vatandaşımıza hizmet etme olanağı sağlıyoruz. Onlarla iletişim kuruyoruz. O gönül diliyle gönül birliğini kurmaya çalışıyoruz. İnşallah bu çalışmalarımız buna hizmet edecek. Bütün işitme engelli vatandaşlarımızı tesislerimize bekliyoruz. İşitme engelli üyelerimiz rahatlıkla tesislerimize gelebilir, iletişim kurabilir ve spor yapabilirler” açıklamasını yaptı.

selyus