Ana Sayfa SPOR 24 Mart 2015

Karate Mili Takımımızdan 11 madalya

50. Büyükler Karate Şampiyonası 47 Ülkeden 495 sporcunun katılımı ile 19-22 Mart 2015 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

Karate Milli Takımımız, 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nı çifte altın madalya ile tamamladı. Sinan Erdem Spor Salonu’nda düzenlenen organizasyonun son gününde Bayan Kata Milli Takımı ve Selçuklu Belediye Spor Kulübü Sporcularımızdan Ziya Yaşar’ın da bulunduğu Erkek Kumite Milli Takımı final maçlarını kazanarak Avrupa şampiyonu oldu. Şampiyonayı toplamda iki altın, altı gümüş ve üç bronz madalya ile tamamlayan Türkiye genel klasmanda İspanya’nın ardından ikinci sırayı aldı.

Bakan Akif Çağatay Kılıç, Milli karatecileri tebrik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 50. Avrupa Karate Şampiyonası’nın son gününde altın madalya kazanan Kadın Kata Milli Takımı ve Erkek Kumite Milli Takımı’nı tebrik etti.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nın son gününde büyük bir mutluluk yaşadık. Altın madalya için tatamiye çıkan ve rakiplerini yenerek zafere uzanan Kadın Kata Miili Takımı ve Erkek Kumite Milli Takımı’nı tebrik ediyorum. Bu önemli şampiyonayı, gerek organizasyon gerekse sportif başarı anlamında çok iyi bir noktada tamamladık. Türkiye toplamda kazandığı 11 madalya ile şampiyonanın en fazla madalya kazanan ülkesi oldu. Bu güzel başarıları bizlere yaşatan başta sporcularımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.  Ümit ediyorum ki sporcularımız, bu güzel başarılarını,  Bakü’de düzenlenecek olan Avrupa Oyunları’nda da tekrarlayacaktır.”

Kaynak: memleket.com.tr

Etiketler:
selyus