Ana Sayfa SPOR 2 Eylül 2016

Kenan Sofuoğlu’ndan özel gösteri

Dünyanın en hızlı motor sporları serisi Red Bull Air Race 2016 sezonunun altıncı yarışı 3-4 Eylül tarihlerinde Almanya’nın Lausitzring Pisti’nde gerçekleşecek. Gökyüzüne meydan okuyan pilotlarının mücadelesi öncesinde Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu da bir gösteri sürüşüne imza atacak.

Red Bull Air Race serisinin altıncı ayağına Almanya’nın Lausitzring Pisti, 3-4 Eylül tarihlerinde ev sahipliği yapacak. Dünyanın en hızlı motor sporları serisi öncesi Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu da özel bir gösteri gerçekleştirecek. Almanya’daki mücadele öncesi bu sezonun sürpriz ismi olan ve genel klasmanda 53.25 puanla lider Alman Matthias Dolderer favoriler arasında yer alıyor. Klasmanda ikinci sırada yer alan Hannes Arch, altı yarış sonunda 35 puanın sahibi olurken, üçüncü sıradaki Matt Hall Arch’ı 33.75 puanla takip ediyor.

Sezonu Abu Dabi’deki yarışla açan serinin birinci yarışını Fransız Nicolas Ivanoff, Almanya’daki ikinci yarışı ise ev sahibi pilot Matthias Dolderer, favoriler arasından sıyrılarak kazanmıştı. Japonya’da da bir diğer ev sahibi pilot Yoshihide Muroya zafere ulaşırken, dördüncü yarışta Dolderer Budapeşte’de birinciliği elde etmişti. Ascot’taki serinin beşinci yarışını ise Matt Hall kazanmıştı ve genel klasmanda üçüncülüğe yükselmişti. 

selyus