Ana Sayfa SPOR 9 Temmuz 2023

Kırkpınar Başpehlivanı: Yusuf Can Zeybek

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde Yusuf Can Zeybek, İsmail Balaban’ı yenerek başpehlivan oldu. İki Antalyalı pehlivanın kapışmasından Yusuf Can Zeybek, Müsabakanın 49. dakikasında İsmail Balaban’ın dalmasından faydalanarak rakibini bacağından yakalayıp düşürerek arkasına geçti ve aldığı puanla başpehlivanlığı kazanmayı başardı.

662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı, İsmail Balaban’ı mağlup eden Yusuf Can Zeybek kazandı.

İsmail Balaban’ın Şahali Kurt, Mecit Yıldırım, Cengizhan Şimşek, Özkan Yıldırım ve Hüseyin Gümüşalan’ı, Yusuf Can Zeybek’in ise bir turu güreşmeden geçerek Rıza Yıldırım, Mustafa Taş, Fatih Atlı ve Mehmet Yeşil Yeşil’i yenerek geldiği finalde iki Antalyalı başpehlivan çayıra cazgırların anonsuyla davet edildi.

BALABAN 2013 VE 2017’NİN BAŞPEHLİVANI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş ve Kırkpınar Güreş Ağası Seyfettin Selim çayıra inerek başpehlivanlara başarı diledi.

Balaban ve Zeybek kol bağlaması sonrası peşreve çıkarken, iki başpehlivan da izleyiciler tarafından coşkuyla karşılandı.

2013 ve 2017 yıllarında altın kemer kuşanan İsmail Balaban’la 2021 yılından bu yana Kırkpınar’da baş boyunda güreşen Yusuf Can Zeybek, yakın tarihte 24. Kumluca Yağlı Güreşleri ile 2. Kaş Yağlı Güreşleri’nde karşı karşıya gelmiş, bu müsabakaları Balaban kazanmıştı. Türkiye gazetesi

selyus