Ana Sayfa SPOR 3 Nisan 2022

Milli Güreşçimiz Rıza Kayaalp: ‘Tekrardan İstiklal Marşı’nı söyletmeyi özlemişim’

Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu madalyalı milli güreşçi ve 11. kez Avrupa Güreş Şampiyonu olan Rıza Kayaalp, tekrardan kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmenin özlediği bir şey olduğunu ifade etti. Kayaalp ayrıca şampiyonada harcadığı tüm alın terinin SMA hastası olan Eslem Fatma için olduğunu söyledi.

Budapeşte’de gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonası’nın 6. gününde milli güreşçi Rıza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilo finalinde İtalyan Danila Sotnikov ile karşılaştı. Günün son müsabakasında rakibini 4-0 mağlup eden Rıza Kayaalp, kariyerindeki 11. Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayaalp, çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Tekrardan bu kürsüye çıkıp İstiklal Marşı’nı söyletmek özlediğim bir şey.

12 final, 11 şampiyonluk ülkeme kazandırmış oldum. Ayrı bir önemi vardı. Benim hemşerim olan SMA hastası Eslem Fatma için kendime söz vermiştim, buranın ödülünü tedavi masraflarına karşılayacağım demiştim. Benim ödül yeterli değil, halkımızın desteğini bekliyorum. Onu hayata bağlayan hortumlardan kurtarıp, annesinin ve babasının kucağında gezmesini çok istiyorum. İnşallah bu dileğim gerçekleşir. Harcadığım tüm alın terim Eslem içindi. Onun için hazırlandım. Bayrama sağlıklı ve sıhhatli girmesini istedim. Bunu ona armağan ettiğim için çok mutluyum” dedi. Ozan Buğra Koşar / İHA

selyus