Ana Sayfa SPOR 24 Şubat 2015

Minik okçular hedefi 12’den vurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve desteği ile Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Salon Okçuluk İstanbul İl Şampiyonası İBB Fatih Spor Kompleksi’nde yapıldı. 9–14 yaş grubunda 5 ayrı kategoride düzenlenen müsabakalara 9 kulüpten 230 sporcu katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından düzenlenen Minikler Salon Okçuluk İstanbul İl Şampiyonası İBB Fatih Spor Kompleksinde start aldı. Turnuvaya Okçular Vakfı Spor Kulübü, İstanbul Okçuluk Gençlik ve Spor Kulübü, Marmara Okçuluk Spor Kulübü, Demka Okçuluk Spor Kulübü, İVK Spor Kulübü, TED Koleji Spor Kulübü, Okspor Kulübü, İhlas Koleji Spor Kulübü ve Silivri Okçuluk kulübünden sporcular katıldı.

09-10 yaş grubu için Klasik Yay (Recurve), 11-12 yaş grubu için Klasik Yay (Recurve), 11-12 yaş grubu için Makaralı Yay (Compound), 13-14 yaş grubu için Klasik Yay (Recurve) ve 13-14 yaş grubu için Makaralı Yay (Compound) kategorilerinde düzenlenen şampiyona yerel bazda düzenlenen en kapsamlı yarışma özelliğini taşıyor. Müsabakaları izleyenler arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu, Okçuluk İl Temsilcisi Hilmi Emekli ve Okçuluk Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Gemalmaz ile çok sayıda sporsever yer aldı.

Şampiyonaya ilişkin açıklama yapan Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Metin Gazoz “Müsabakaları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapıyoruz. Okçuluk Türkiye’nin yükselen bir spor dalı. Okçuluğun altyapı hazırlıklarını tamamlamıştık ama imkanların oluşmasını bekliyorduk. Milli takımın altyapısını da hazırladık. Amacımız Olimpiyat ve Dünya Şampiyonası’na sporcu hazırlamak” dedi.

Bu yıl salonda düzenlenen ilk turnuva olan Minikler Salon Okçuluk İstanbul İl Şampiyonası, 5 – 8 Mart 2015 tarihleri arasında Bursa’da yapılacak Türkiye şampiyonasının da ön ayağı. Müsabakalara 9 kulüpten 230 sporcu katıldı.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

Millilerimiz Avrupa 2.’si

Millilerimiz Avrupa 2.’si

selyus