Ana Sayfa SPOR, YEREL YÖNETİMLER 26 Ağustos 2023

Mustafa Taş: 16. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri Başpehlivanı

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın öncülüğünde gerçekleşen ve 62 Başpehlivanın katıldığı, Mustafa Taş’ın başpehlivan olduğu 16. Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’nin Güreş Ağalığını Seyfi Şahin yaptı. Başkan Ocaklı, “Bugün de 16.’sını gerçekleştirdiğimiz yağlı güreşlerimiz meydanımızda oldukça iyi bir katılım ve seyirci coşkusuyla devam etti. Finalde rakibi yenerek Başpehlivan olan Mustafa Taş’ı tebrik ediyorum.”

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri, Şile Etkinlik Alanı’nda kapılarını açtı. 14 boydan 62 Başpehlivan ve 700 güreşçinin katıldığı Geleneksel Şile Yağlı Güreşleri’ne sporseverler yoğun ilgi gösterdi.

İlçe protokolü ve vatandaşların yoğun katlımı ile mehteran eşliğinde yapılan kortej er meydanına kadar devam etti.

Vatandaşların yanı sıra Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da pehlivanlar arasındaki müsabakaları tribünden takip etti. Geleneksel olarak düzenlenen Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlar Ali Gürbüz, Recep Kara, İsmail Koç, Atilla Güzel, Yusuf Can Zeybek, Fatih Koyuncu ve Orhan Okulu boy gösterirken, final müsabakasında karşı karşıya gelen Başpehlivan Mustafa Taş ve Başpehlivan Kürşat Korkmaz kıyasıya mücadele etti. Uzun süren güreş sonrası Mustafa Taş galip geldi. Üçüncülüğü ise Ali Gürbüz ve Hüseyin Gümüşalan paylaştı.

Müsabakaları yakından takip eden Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Bugün 16.’sını gerçekleştiriyoruz. İnşallah nice böyle muhabbetleri ve bereketi birlikte yaşarız. Buradaki pehlivanlarımıza emek ve gayretleri için teşekkür ediyoruz. Geçen hafta uluslararası Şile Bezimizin 34’üncü festivalini gerçekleştirdik. Bugün de 16.’sını gerçekleştirdiğimiz yağlı güreşlerimiz meydanımızda oldukça iyi bir katılım ve seyirci coşkusuyla devam etti. Finalde rakibi yenerek Başpehlivan olan Mustafa Taş’ı tebrik ediyor, yağlı güreşlere katılım gösteren tüm güreşçilerimizi kutluyorum” dedi.

selyus