Ana Sayfa OTOMOBİL SPORLARI 18 Ekim 2020

Toprak Razgatlıoğlu Portekiz’de 1. oldu

Türk motosikletinin en önemli temsilcilerinden biri olan Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası sezonunun son ayağı olan Estoril’de ilk yarışta 1. oldu.

Türkiye’nin yetiştirdiği en yetenekli motosiklet sporcularından biri olan Toprak Razgatlıoğlu, geçirdiği ilk sezonunun son durak noktası Estroril’de birinci yarışta zirveye çıktı. 2020 Dünya Superbike Şampiyonası takviminin son yarışı 1993 senesinden sonra ilk defa Estoril Pisti’nde gerçekleşti. Nefes kesen mücadelede dün doğum gününü kutlayan Toprak Razgatlıoğlu, Superbike kariyerinde ilk kez pole pozisyonunda başladığı yarışta damalı bayrağın altından ilk sırada geçti. Güne Superpole yarışını kazanarak başlayan Toprak Razgatlıoğlu bu sonuçla, bu sezon ikinci, Superbike kariyerinde de dördüncü kez podyumun en üst basamağında yer aldı.

İyi bir start alan Toprak Razgatlıoğlu, ilk virajla birlikte yerini korudu. Kısa sürede arkasındaki kalabalıktan uzaklaşmayı başaran sporcu, yarış boyunca liderliğini korumayı başardı. Harika bir sürüşle bitişe ilk sırada gelen Toprak Razgatlıoğlu bu sonuçla, pilotlar sıralamasında 200 puanla 5. sıraya yükseldi.

selyus