Ana Sayfa SPOR 27 Ekim 2019

Pendik Cumhuriyet Kupası önemli çekişmelere sahne oldu

Pendik Belediyesi tarafından 2.’si organize edilen Pendik Cumhuriyet Kupası yarışlarında dereceye girenlere ödüllerini Belediye Başkanı Ahmet Cin verdi. Yoğun bir kalabalıkla gerçekleşen ve önemli çekişmelere sahne olan yarışlarda Başkan Cin, yarışmacılarla yakından ilgilendi. 

Pendik Belediyesinin düzenlediği 2. Pendik Cumhuriyet Kupası’nda heyecan ikinci gün anne-bebek puset yarışlarıyla devam etti. Yarışlar öncesi parkura gelen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, vatandaşlar ve yarışmacılarla birlikte açılan dev Türk bayrağı eşliğinde Cumhuriyet kortejine katıldı. Günün ilk yarışı olan tekerlekli sandalye yarışları ise Başkan Ahmet Cin’in verdiği start işaretiyle başladı. Farklı kategorilerde ve yaş gruplarında düzenlenen yarışlar gün boyu devam ederken, kategorilerinde ilk 4 sırayı alan yarışmacıların ödülleri Başkan Ahmet Cin tarafından verildi. Günün en dikkat çeken yarışı ise anne-bebek puset yarışı oldu. Yoğun istek üzerine iki tur halinde düzenlenen yarışın ilk turunu Zerrin Çiğdem, ikinci turunu ise Tuğba Soylu kazandı. Pusetlerindeki bebeklerin güvenliği için annelerin koşmasına izin verilmediği yarışta, hızlı yürüyüş temposuyla yarışan annelerin pusetleri iterek dereceye girmek için verdikleri mücadelede renkli görüntüler ortaya çıktı. Bazı bebekler meraklı gözlerle etrafı izleyip yarışın heyecanını yaşarken, bazıları ise yarış sırasında bile mışıl mışıl uyudu.

Anne-bebek puset yarışının ilkini minik bebeğiyle birlikte kazanan anne Zerrin Çiğdem, “Çok heyecanlıydım. Rakiplerim de çok dişliydi. Onları da tebrik ediyorum. Bebek şu anda hiçbir şey hissetmiyor, çünkü uyuyor. Geçen seneden formamız bile vardı, yarışa çok organize hazırlanmıştık halbuki. Ama o yarışı göremedi” diye konuştu.

Başa baş biten yarışın sonucunu bekleyen anne Tuğba Soylu ise, “Son anda herhalde ikinci oldum. Tam olarak bilmiyorum. Hayatım boyunca hep koştuğum için çok zor bir yarış değildi bu benim için. Zaten hep koşuyorum, bari ödül alayım bir şeye değsin dedim. Yarışmaya öyle katıldım. Bilemiyorum, bir ya da ikinci oldum” dedi. Tuğba Soylu ve 2 buçuk yaşındaki kızı Hande birinci olduklarını öğrenince büyük mutluluk yaşadı.

Tüm kategorilerde ve yaş gruplarında düzenlenen yarışlarda ilk 4 sırayı alan yarışmacılara madalya, bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi. Sahnede düzenlenen ödül töreni sırasında yarışmacılar Başkan Ahmet Cin’le birlikte poz verdi.

Burada bir konuşma yapan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, “Bu sene ikincisini düzenliyoruz. Binlerce çocuğumuz ve gencimiz katılım gösterdi. Bu sene iki kategori daha ekledik, paten ve scooter olmak üzere. 12 kategoride gençlerimiz ve çocuklarımız yarışıyor. Enerjilerini atıyorlar, güzel bir organizasyon oluyor. İnşallah bunu geleneksel hale getirip bundan sonraki süreçte de devam ettireceğiz. Geçen yılın üç katı oranında daha fazla bir katılım gerçekleşiyor şu anda. Daha da gelenler olacak. Kayıt yapmamalarına rağmen buraya gelip yarışmak isteyen çocuklarımız ve gençlerimiz var. Onları da biz yarışmalara dahil ediyoruz. Ne kadar çok katılım olursa o kadar başarılı sonuçlar olacağına inanıyorum” dedi.

Yarışlar havadan da görüntülendi.

selyus