Ana Sayfa SPOR 22 Ağustos 2017

Rıza Kayaalp, ‘Dünya Şampiyonu’ oldu

Dünya Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda yarışan Rıza Kayaalp, Estonyalı rakibi Heiki Nabi’yi 2-1 yenerek 3. kez Dünya Şampiyonu oldu.

Fransa’nın Paris kentinde düzenlenen Dünya Büyükler Grekoromen Güreş Şampiyonası’nda 130 kiloda finale çıkan Rıza Kayaalp’in rakibi Estonyalı Heiki Nabi oldu. Rakibine karşı üstün bir yarış sergileyen Kayaalp, Nabi’yi 2-1 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu. Başarılı sporcu, bu sonuçla üst üste ikinci, toplamda ise 3. defa Dünya Şampiyonu oldu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Şampiyonu olan Rıza Kayaalp’i telefonla arayarak tebrik etti. Erdoğan, Rıza Kayaalp ile konuştuktan sonra Milli Takım antrenörü Salih Bora ve diğer sporcuları da kutladı. Rıza Kayaalp, Cumhurbaşkanı ile yaptığı telefon konuşmasında: “Sayın cumhurbaşkanım, buraya gelmeden size verdiğim sözü tuttum.” dedi. Kayaalp, sosyal medya hesabından “”O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak!” diye paylaşım yaptı.

epa06156767 Riza Kayaalp (R) of Turkey celebrates after winning the gold medal against Heiki Nabi (L) of Estonia in the men’s Greco-Roman 130kg category final at the Wrestling World Championships in Paris, France, 22 August 2017. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

selyus