Ana Sayfa SPOR 14 Haziran 2018

Sancaktepe Belediyesi’nin milli gururu

İstanbul’da düzenlenen U 23 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda Milli takımımızı temsil eden Sancaktepe Belediyesi Spor Kulübü Milli Güreşçileri Arif Özen ve Enes Uslu gümüş, Hüseyin Civelek ise Bronz madalyanın sahibi oldu.

İstanbul Bağcılar Spor salonunda düzenlenen ve 32 ülkeden yaklaşık 400 sporcunun mücadele ettiği U23 Avrupa güreş şampiyonası bu akşam yapılan finallerle sona erdi. 10 sıklet üzerinden yapılan müsabakalarda Kulübümüz sporcularından Arif Özen, Enes Uslu ve Hüseyin Civelek milli takımımız adına güreşti.

Cumartesi seansında mindere çıkan 70kg’da mücadele eden Enes Uslu final müsabakasını kaybedince Avrupa İkincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Pazar seansında ise 86 kg’da mücadele eden Arif Özen Final müsabakasını kaybetti ve Gümüş madalyanın sahibi oldu.125 kg’da madalya umudumuz Hüseyin Civelek ise Bronz madalya maçında karşılaştığı rakibini mağlup ederek Bronz madalyanın sahibi oldu ve turnuvayı Avrupa 3.sü olarak bitirdi. Turnuva sonunda takım klasmanında Serbest Güreş Milli Takımımız topladığı 125 puan ile takım halinde Avrupa ikincisi oldu.

Sancaktepe Belediye Başkanı ve Kulüp Onursal Başkanı İsmail Erdem, sporcularımızın elde ettiği başarıdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşen şampiyonada kulübümüz Milli takımımıza 3 sporcu verdi. Şükürler olsun ki 3 sporcumuz kürsüde yer aldı. Sporcu kardeşlerimize güvenim sonsuz yaşları daha çok genç zamanla performanslarını en üst seviyeye çıkararak Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında Altın Madalya alarak hem ülkemizi hem de İlçemizin gururu olmaya devam edecekler” şeklinde konuştu.

selyus