Ana Sayfa SPOR 27 Ağustos 2017

Sancaktepe’nin Başpehlivanı Fatih Atlı

Sancaktepe Belediyesi tarafından bu sene 24’üncüsü düzenlenen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivanlığı Fatih Atlı elde etti. Başpehlivan Atlı, birincilik kupasını, para ödülünü ve altın kemerini Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in elinden aldı. 

Sancaktepe Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen Sancaktepe Yağlı Güreşleri kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 24’üncüsü düzenlenen Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşlerin’nde aralarında başpehlivan İsmail Balaban, Orhan Okulu, Ali Gürbüz, Fatih Atlı ve Serhat Balcı’nın da yer aldığı 600 güreşçi müsabakalarda kol bağladı.

Sabahtan akşama kadar devam eden müsabakalarda güreşçiler başpehlivan olabilmek mücadele etti. Finalde rakibi Ali Gürbüz’ü yenen Fatih Atlı 30 bin liranın sahibi olurken Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Atlı’ya madalya, kupa ve altın takdim etti.

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ERDEM’DEN MÜJDE

Güreşler için stadyum inşa ettiklerini belirten Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Son 15 yılda Kırkpınar’a damga vuran başpehlivanlar, finale çıkanlar, kürsüye çıkanlar bugün Sancaktepe’de er meydanında var olacaklar. Sancaktepe Belediyesi olarak güreşe çok büyük yatırımlar yaptık. Ve son olarak da Sayın Cumhurbaşkanımızın açılışını yapmış olduğu 120 yatak kapasiteli güzel bir kamp merkezini güreşçilerimize armağan ettik. İnşallah seneye 25’inci Yağlı Güreş organizasyonumuzu da yağlı güreşlere özel bir stadyum yapıyoruz. Kalıcı bir eseri güreşçilerimize armağan edeceğiz” dedi.

500 BİN LİRAYA YENİDEN AĞA OLDU

Geleneksel Sancaktepe Yağlı Güreşleri’nin gelecek yıl düzenlenecek 25. organizasyonunun ağalığını yine iş adamı Ahmet Tüzün kazandı. Gerçekleştirilen ihalede 500 bin lira bedelle en yüksek rakamı veren Tüzün, gelecek yılki güreşlerin de ağalığını üstlenme hakkı elde etti.

selyus