Ana Sayfa SPOR 15 Kasım 2015

Yenidoğan’da milli güreşçiler yetişiyor

Sancaktepe Yenidoğan İlk ve Orta Okulunda ‘2015 Güreşin Yarınları’ ödül töreni vardı. Okul Müdürü İslam Karadereli öncülüğünde gerçekleşen ödül törenine Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu’da katıldı.

Yeni Doğan İlk ve Orta Okulu geleceğin milli sporcular yetiştirmeye devam ediyor. Bugüne kadar ulusal ve uluslararası alanlarda derece alan 27 sporcuyu bünyesinde bulunduran Yeni Doğan İlk ve Orta Okulu, İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü ile koordineli çalışıyor. Bu kulübün lisanlı güreşçileri olan öğrenciler, katıldıkları müsabakalarda elde ettikleri derecelerle okullarının ve ailelerinin gururu olmaya devam ediyorlar. Öte yandan Sancaktepe İlçesinde 2015 güreşin yarınları ödül töreni düzenlendi.  

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZİ ÇAĞIN BELASI UYUŞTURUCUDAN KORUMAK”

Ödül töreninin açılış konuşmasını yapan İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Güreş Hocası Harun Doğan, “Bayrağımızı göndere çektirmek ve İstiklal Marşımızı okutturmak inancıyla sporcu öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Bunun yanı sıra İstanbul Olimpiyat Spor Kulübü’nün en önemli görevi gençlerimizi çağın en büyük belası olan uyuşturucudan korumaktır. Tabi biz kulüp olarak bu çalışmaları spor salonlarında yaparken bize en büyük katkıyı sunan annelerdir” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMAK İÇİN SPORA YÖNLENDİRİYORUZ”

Daha sonra söz alan okul müdür İslam Karadereli, “Okulumuz balici ve tinercilerin olduğu bir çevrede öğrencilerimizi kollamaya çalışıyoruz. Onları bu kötü alışkanlıkların içine bulaşmaması için spora yönlendiriyoruz. Bu çabalarımız sonuç verdi ve okulumuzda 27 milli sporcu yetişti. Bunların içinde en azının bile 10 madalyası var. Bu öğrencilerimiz gelecekte inşallah dünya şampiyonlarında İstiklal Marşımızı okutturarak göğsümüzü kabartacaklar. Tabi bu çocukları yetiştiren velilerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMANIN YEGANE TEMELİ SPORDUR

Törene katılarak önemli açıklamalarda bulunan Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, “Yenidoğan ilk ve Orta Okulu’nun benim için yeri ayrıdır. Çünkü İlçe Milli Eğitim Müdürü olmadan önce bu okulun müdürü idim. Her okulda disiplini bozan 3-5 öğrenci her zaman olur. Ancak biz bunları da eğitip düzeltmek zorundayız. Harun Doğan hocamızla birlikte biz bunları nasıl düzeltiriz adaptasyonlarını sağlarız diye düşünürken, güreşe mi başlatalım dedik. Ve doğru bir karar almışız. duvarda fotoğrafı asılı olan öğrencilerden üçü o disiplini bozan öğrencilerdi. Ama şimdi onlar spora yönelerek düzeldiler ne güzel. Çok gurur verici. Dolasıyla sporun ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha yaşamış olduk. Tabi burada anne-babalara çok büyük görev düşüyor. Özellikle günümüzde çocukları, gençleri yetiştirmek gerçekten zor. Çünkü kötü alışkanlıklara o kadar rahat ulaşabilecekleri ortamlar var ki. Bu ortamlardan onları uzak tutmanın belki de yegane yolları spor yapmaları. Çünkü spor yapan çocuk hem disiplini öğrenir, hem güzel ahlakı öğrenir, hem de milli manevi değerlere saygıyı öğrenir. İlçemizde İBB tarafından yapılan 6 kapalı spor salonumuzda okullarımız sporcu yetiştirmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.  

selyus