Ana Sayfa YÜZME 11 Temmuz 2016

Altın yüzücümüz yurda döndü

Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda 100 metre su üstü mono palette dünya şampiyonluğunu elde eden milli yüzücü Ömer Faruk Saydam, kazandığı altın madalyayla yurda döndü.

Fransa’nın Annemasse kentinde 4-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda mücadele ederek 100 metre su üstü mono palet disiplininde yaptığı 00.37.07’lik dereceyle altın madalya kazanan milli yüzücü Ömer Faruk Saydam, beraberindeki milli kafile ile birlikte Türkiye’ye döndü.

“YERİ GELDİ AĞLADIK AMA BU GÜNLERE GELDİK VE BAŞARDIK”

Havalimanında gazetecilere açıklamada bulunan mili yüzücü Ömer Faruk Saydam şampiyona sürecinde yaşadıkları zorlukları ve başarı hikayesini anlatarak, “Bu yarışma için gerçekten çok fazla çalıştık. Bütün yıllık planımız bu yarış içindi. Bu yarışma için Türkiye’deki bütün yarışmalarda birinci oldum. 3 haftalık bir yüklenme antrenmanlarım vardı. Günde 2-3 üç kez antrenmanım oluyordu. Çok az uyuyorduk, çok fazla çalışmamız gerekiyordu. Yeri geldi antrenmanda da evde de ağladık. Çok zor durumlarda da çalıştık ama bugüne geldik ve başardık” dedi.

“HEDEF, KENDİ REKORLARINI GELİŞTİRMEK”

Gelecek hedeflerinden de bahseden Dünya şampiyonu genç milli sporcu, “Bundan sonraki hedefim Türkiye’deki rekorlarımı geliştirmek ve büyükler şampiyonasında da dünya çapında derece yapmak” diye konuştu.

Paletli Yüzme Gençler Dünya Şampiyonası’nda başarı elde eden bir diğer yüzücü de Muhammet Emin Bay oldu. Milli yüzücü turnuvada 6 bin metre açık su üstü kategorisinde dünya üçüncülüğü derecesini elde etmeyi başardı. Yoğun bir çalışma programıyla başarının geldiğini belirten Muhammet Emin Bay, “Buraya gelene kadar sabah akşam demeden her zaman ağlayarak, gülerek antrenörümle baş başa kaldık, çalıştık. Antrenörüm ve ailemin yardımlarıyla buralara kadar gedik. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

“ALDIĞIMIZ 4 MADALYA DA TÜRKİYE İÇİN BİR İLKTİ”

Alınan madalyaların bu branşta Türkiye’nin aldığı ilk madalyalar olduğunu vurgulayan Milli Takım Antrenörü Reşit Çevir ise , “Fransa’da yapılan Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası’nda 33 ülkenin katılımıyla yapılan yarışmalarda sporcumuz Ömer Faruk Saydam 100 metre su üstü dünya birincisi, 50 metre su üstü ve 50 metre dipte de dünya üçüncüsü oldu. Yine sporcumuz Muhammet Emin Bay da açık su 6 bin metrede dünya üçüncüsü oldu. Kendilerini tebrik ediyorum. Emeğimizin karşılığını gördük. Mutluyuz, inşallah bundan sonra da devamı gelir. Aldığımız bu 4 madalya da Türkiye için bir ilkti. Bir ilki yaşadık o neden çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

selyus