Ana Sayfa VİDEO HABER 17.11.2018

Ömer Şahan, İETT’ye atılan iftiralara dünya birincilikleriyle cevap verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantılarında hareketli saatler yaşandı. İETT Genel kurulu bütçe görüşmelerinin yapıldığı toplantıda bir konuşma yapan CHP’li meclis üyesi Hakkı Sağlam’ın İETT’ye haksız bir şekilde yüklenmesi ve iftiralar atması üzerine söz lan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, elindeki belgelerle cevap verdi.

Elindeki belgelerle iftira ve ithamları çürüterek CHP’li Hakkı Sağlam’ı adeta yerden yere vuran Ömer Şahan, “Bizim ihalelerimizde yanlış olmaz. Hepsi hukuka ve denetime açık. Arpalık bizde olmaz, onların nerde olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. İhale şartları benim elimde. İETT ve İstanbullular daha fazla para kazansın diye ihale yenilenmiş. Bu işi yapabilecek firma olsun diye şartlar getirilmiş. Bunu anlamak çok zor değil”

İETT ALNANINDA BİR KAÇ DALDA DÜNYA BİRİNCİSİ

İETT’yi bilgisizce hem eleştiren hem de iftira atan İBB CHP Meclis Üyesi Sağlam’a cevap veren Ömer Şahan, “Hakkı bey bizde vicdan var, bizde insaf da var, bizde takdir de var. Elimdeki broşürde ne yazıyor; “Sürücüsü olmayan metro Avrupa birincisi oldu”. Bu bizim başarımız. İstanbulluların başarısı. Buna teşekkür etmemiz lazım. İETT’yi eleştirirken bunu görmemiz lazım. İETT köklü bir kurum. Bize bir miras. Uluslararası bir kurumun dünyanın en gelişmiş 16 kenti için çok farklı farklı kriterlerde yaptığı araştırmalar var. Bunlara bir bakalım. İETT araç flosuyla bu kentler içinde birinci sırada. Hem verim var hem de kapasitede birinci sıradayız. Dünyanın önemli 16 kenti içerisinde. CHP’li belediyeler arasında değil, yanlış anlaşılmasın, dünya kentlerinden bahsediyoruz!!! Otobüslerimiz ne kadar yaşlı diye iftira attınız ya! Yine bu 16 önemli kent içinde en genç filoya sahibiz. Biz söylemiyoruz. Uluslararası değerlendirme kuruluşları söylüyor. Otobüslerdeki konforlu yolculukta dördüncü sıradayız. Araştırma devam ediyor, yolcu taşıyan otobüslerde olayların en az yaşandığı kentiz. Karbondioksit salınımı alanında sonucu sıradayız. Yani en az karbondioksit salınımı ile birinciyiz. Çevre bizim işimiz, doğa bizim işimiz, Onu korumak da bizim işimiz, yaşatmak da bizim işimiz” dedi.

“15 TEMMUZ HAİN KALKIŞMADA O YOLDA KADIKÖYLÜLERLE YÜRÜDÜM”

Hakkı Sağlam’ın metrobüs yoluyla ilgili yaptığı eleştiriye de cevap veren Şahan, “Metrobüs yolunda ne zaman yürüdünüz bilmiyorum ama ben 15 Temmuz gecesi o hain kalkışmanın olduğu gün, senin meclis üyesi olduğun Kadıköy Belediyesi’nin yanındaki meydanda Kadıköylülerle buluştuk, 9,5 kilometre yürüdüm. O yolu bizzat gördüm. Hiçbir şey yok, o yol bizzat tertemiz” diye konuştu.

ÖMER ŞAHAN HAKKI SAĞLAM’I SAĞLAM ELEŞTİRDİ

Hakkı Sağlam’a sağlam yüklenen Ömer Şahan, “Hakkı bey siz iki dönem İBB Meclis Üyeliği yaptınız, ilk dönem Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi oldun. Geldin 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Sancaktepe’de aday adayı oldun. Beş yılın sonunda aynı tarzın devam etti ama seni aday yapmadılar. 2014 Yerel seçimlerinde geldin bu sefer Kadıköy Belediyesi’nden Meclis Üyesi oldun, geldin buraya. 2014’den bu yana aynı kavgacı, aynı hakaret eden tavırlarını burada sergiledin ve şimdi de Kadıköy Belediye Başkanlığına Aday adayı oldun CHP’den. Bak seni yine aday yapmazlar. Bu yöntem doğru yöntem değil. Bu anlayış doğru bir anlayış değil” şeklinde konuştu.

“2019’DA DA HANGİ ADAYI ÇIKARIRSANIZ ÇIKARIN, HANGİ İTTİFAKI YAPARSANIZ YAPIN YİNE AK PARTİ MÜHRÜNÜ VURACAĞIZ”

Şahan, “Bizim partimiz 2002 yılında kuruldu, 2014 Yerel Seçimlerinde İstanbul’da bir aday çıkardınız seçim kazandık. 2009 Yerel Seçimlerinde şimdiki Genel Başkanınız aday oldu, kaybetti. Bir oyla kaybetse diyeceğim ki kendisi oy kullanamadı da ondan kaybetti, çok büyük bir oy farkı ile kaybetti ve yine aynı hüsranla karşılaştınız. 2014 Yerel Seçimlerinde bir aday çıkardınız, o şimdi Şişli’den aday olmaya çalışıyor bildiğim kadarıyla. 2019’da da hangi adayı çıkarırsanız çıkarın, hangi ittifakı yaparsanız yapın yine AK Parti mührünü vuracağız” diyerek konuşmasını tamamladı..

selyus