Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM 30 Eylül 2019

‪İsmail Erdem, provokatör Temel Karamollaoğlu’nu eleştirdi

Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu’nun 10’uncusunu düzenlediği Sivas Tanıtım Günleri’nin son gününde Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, davet edilememesine ve konuşmasının olmamasına rağmen sahneye çıkarak provokatörlük yaptı. Sahneden Sivaslılara hakaret eden provokatör Karamollaoğlu, şiddetli protesto sonucu konuşamadan sahneden inerek program alanından çekip gitti.

Böyle güzel bir etkinliğe gölge düşürmeye çalışan Temel Karamollaoğlu’nun bu hareketi üzerine bir açıklama yapan Sivas Tanıtım Günleri Organizasyon Başkanı İsmail Erdem, herkesin haddini bilmesi gerektiğini ifade etti.

ORGANİZASYON BAŞKANI İSMAİL ERDEM’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Başkan Erdem, “26-29 Eylül tarihleri arasında Yenikapı Meydanı’nda 10. Sivas Tanıtım Günlerini gerçekleştirdik. 1 milyon civarında Sivaslı ve İstanbullu hemşerilerimizi misafir ettik. Sivas’ımızın kültürünü, medeniyet değerlerini, tarih ve kültürel mirasını katılımcılarla paylaştık.

Sivaslılar olarak misafirperverliğimizi inancımızdan ve kültürümüzden alıyoruz. Her gelen misafir başımızın tacıdır. Anadolu kültürünün de misafire hürmeti vazgeçilmezdir.

Pazar günü istenmeyen bir hadise meydana geldi. Saadet Partisi Genel Başkanı Sayın Temel Karamollaoğlu, Sivas Tanıtım Günleri’ne katılım sağladı, kültür çadırında stantları ziyaret etti ve arkasından şahsım ve yönetim kurulu üyelerimizin bilgisi dışında meydandaki sahneye çıkarak sunucudan mikrofonu alarak konuşmaya başlıyor. Meydan da o anda en az iki yüz bin civarında hemşerimiz ve İstanbullu komşularımız var. Halktan tepkiler geliyor ve sayın Karamollaoğlu konuşmaya devam ediyor, arkasından siz susana kadar ben bekleyeceğim diyor ve tepki veren vatandaşa siz Sivaslı olamazsınız diye cevap veriyor. O andan sonra tepki artarak devam ediyor. Sivas milletvekilimiz sayın Ahmet Özyürek o anda orda sahneye çıkıyor ve İstiklal Marşı okutuyor on binler hep birlikte İstiklal marşıyla tepkisini veriyor. Sayın vekilimiz halkı yatıştırmak için konuşma yapıyor. Bende organizasyon başkanı olarak kültür çadırındaydım, haber alır almaz hemen sahneye koştum, kalabalığı yatıştırdık ve program normal seyrine döndü.

-Siyasi partilerin genel başkanlarını davet etmedik.

-Sahne de şahsımdan ve yönetimden söz alma talebinde bulunmadı.

-Tepkilere rağmen konuşmaya devam etmesi tansiyonu artırdı.

-Tepki verenlere siz Sivaslı değilsiniz diyerek ortamı tamamen gerdi.

-Uzun yıllar siyaset yapan birileri toplum psikolojisini iyi bilmeli.

Yaşanan olumsuzluktan bizlerde tüm Sivaslılar olarak üzüntü duyuyoruz, ancak her kurumun başkanı, her fert sorumluluğunun farkında olmalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”

selyus