Ana Sayfa YAŞAM 28 Kasım 2016

Ataşehir’in AK Kadınlarından “Bir Kan Bağışı Üç Can’a Umut Işığı kampanyası

AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, Başkan Neslihan Yurtdagül’ün öncülüğünde başarı bir çalışmaya daha imza atarak “Bir Kan Bağışı Üç Can’a Umut Işığı” adlı kan bağışı kampanyası düzenledi.

Yaptığı bir çok önemli etkinlikle adından sıkça söz ettiren AK Parti Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, “Bir Kan Bağışı Üç Can’a Umut Işığı” adlı kan bağışı kampanyası düzenledi. Kan kampanyası 26-27 Kasım Cumartesi ve Pazar günleri AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda organize edildi. İlçe Kadın Kolları Başkanı olduktan sonra insan odaklı önemli projeleri hayata geçirerek siyaset çıtasını her geçen gün daha yukarılara taşıyarak dikkatleri çeken AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül’ün start verdiği kan bağışı kampanyasına vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.

Yaptıkları sosyal sorumluluk projesi ilgili bir açıklama yapan Ataşehir İlçe Kadın Kolları Başkanı Neslihan Yurtdagül, “Kan bağışı toplumsal yardımlaşmanın belki de en önemli noktasıdır. Hiçbirimiz başımıza ne zaman ve nasıl geleceğini bilemeyiz. Bir kan anonsu duyduğumuzda içinde bulunduğumuz umursamaz tavrın bir insanın hayatına mal olabileceğini asla unutmamamız gerek. Aynı durumun bizim başımıza gelip gelmeyeceğini de asla bilemeyiz. Bugün başkasının kan ihtiyacı olurken yarında bizim kan ihtiyacımız olacağını unutmamalıyız. Ancak afet veya olağanüstü dönemler de bu durumun ciddiyetinin farkına varabiliyoruz. Oysa ki başımıza felaketler gelmeden kan bağışını hayatımızın bir parçası haline getirsek gerekli periyotlarla bunu tekrarlasak hem toplumsal boyutta bir yardım yapmış oluruz. Kan bağışında bulunmak insanların hayatını kurtarır ve genel sorumluluğumuzdadır. Bağış yapılan kanlar sayesinde sağlıklı şekilde ameliyat masasından kalkan bir hastanın ve yakınının mutluluğuna ortak olmak paha biçilemez. Bu bağlamda iki gün boyunca ilçe binamızda kan bağışı programımızın sorumluluğunu üstlendik. Duyarlı vatandaşlarımızın destekleri ile kan bağışı sayımız 100’ü geçtiği. Kadın Kolları olarak büyük bir titizlikle yürüttüğümüz kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ataşehir İlçe Kadın Kollarını ziyaret eden ve kampanyaya destek veren AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, sosyal sorumluluk projesinin önemine vurgu yaparak: “Kadınlarımızın bu konuda duyarlı olması ve kan bağışı programının sorumluluğunu üstlenerek çalışmasını tebrik ediyorum.” dedi.

 

 

selyus