Ana Sayfa YAŞAM 19 Mart 2017

Başkan Erdem’den Şehit yakınları ve Gazilerle anlamlı buluşma

Sancaktepe Belediyesi, Başkan İsmail Erdem’in öncülüğünde Sancaktepe’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle, Sancaktepeli Şehit ve Gazi Aileleri onuruna bir program düzenledi.

Sancaktepe’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102’nci yıldönümü nedeniyle, Sancaktepe Belediyesi, Sancaktepeli Şehit ve Gazi Aileleri onuruna bir yemek düzenledi. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, gazi ve şehit aileleri ile bir araya gelerek ‘Daima Yanınızdayız’ mesajı verdi. 8 Mart Cumartesi günü gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediyesi, Başkan İsmail Erdem ve Şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Erdem, Çanakkale Zaferinin büyük bir ülkenin damarlarındaki vatan sevgisini gösteren ve tarihe “Çanakkale Geçilmez” diye not düşülmesini sağlayan büyük bir zafer olduğunu, bu vatan için savaşmaya değil ölmeyi göze almış, vatan evlatlarıyla gurur ve onur duyduğunu dile getirdi. Başkan Erdem, vatan uğruna canlarını feda eden şehitlerin asla ölü olmadığını söyleyerek; 18 Mart’ın şerefli insanların kahramanları anma günü olduğunu; Ülkemiz için sizlerin evlatları sadece şehitlik mertebesine erişmekle kalmadı, bugün burada kucaklaşabiliyor ve ortak duygularımızı paylaşabiliyorsak, huzur içerisinde yaşıyorsak onların fedakarlıklarıyla biz buradayız. O fedakarlıkları gösteren şehitlerimize Allah’tan rahmet, sizlere de sabır diliyorum’ dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ise konuşmasında; “Ülkemiz için canlarını göz kırpmadan vatan uğuruna feda eden şehitlerimizin bize emaneti olan Şehit ve Gazi aileleri olarak sizler ülke için fedakarlıkların en zirve noktasını göstermiş olan insanların bize emanetlerisiniz” dedi.

 

Konuşmaların sonunda Başkan İsmail Erdem, Kaymakam Adnan Çakıroğlu ve Hasan Turan masaları tek tek dolaştılar. Şehit ve Gazi ailelerinin istek ve taleplerini dinleyip ailelerle sohbet ederek ailelere destek sözü verdiler. Başkan Erdem, misafirlerini kapıda yolcu etti.

selyus