Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM 15 Temmuz 2019

Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Milli Birlik Günü’nde İstanbullularla buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Milli Birlik Günü nedeniyle İstanbul’un 39 ilçesinden akın akın havalimanına gelen yüzbinlerle buluştu… Vatandaşlar, reisle buluşmak ve Fetullahçı Terör Örgütü’nü protesto etmek için saatler öncesinden meydanda yerini aldı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Milli Birlik Günü nedeniyle yüzbinlerce İstanbullu ile buluştu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3’üncü yıl dönümünde yeniden vatandaşlara hitap eden Erdoğan, büyük coşkuyla karşılandı. Konuşmasında gündemdeki S-400 konusuna değinen Erdoğan, “S-400’ler ülkemize inmeye başladı. 8 uçak geldi. Diğerleri geliyor. Ne dediler. ‘Alamazlar, yapamazlar, nereye koyacaklar’. Ne oldu aldık mı. Şu anda montajlar başladı mı. Şu anda takvim işliyor mu. Allah’ın izni ile Nisan 2020’de tamamı yerlerine yerleştirilmiş olacak. Biz dik durduk dikleşmedik. Ama biz Türk’üz verdiğimiz sözün arkasında dururuz. Bu bir taarruz sistemi değildir. Bu bir savunma sistemidir. Ülkemize saldırmak isteyenlere karşı S-400’ler en güçlü savunma sistemidir. Bunu inşallah Rusya ile birlikte ortak yatırım olarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhalefete eleştirilerde de bulunan Erdoğan, “Tilki uzanamadığı üzüme koruk dermiş. Bunların durumu bu. Türkiye’nin gerçekleştirdiği hamlelerle çağ atladığını inkar edenin gözü görmüyor, kulağı duymuyor, dili lal olmuş demektir. Milletimizin uğradığı saldırılara karşı verdiği mücadelelerle destan yazdığını kabul etmeyenin aklı da vicdanı da kurumuş demektir” diye konuştu.

selyus