Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM, YEREL YÖNETİMLER 1 Haziran 2019

Başkan Erdoğan, Salacak’ta kurulan gönül sofrasında Üsküdarlılarla buluştu

Başkan Erdoğan, “İstanbul’u anlatan şiirler bile artık meramımızı ifade etmeye kafi gelmiyor. Tabi İstanbul’da da Üsküdar’ın kalbimizde ayrı bir yeri vardır. 31 Mart seçimlerinde 39 ilçesinden Üsküdar’la birlikte 25’inde Cumhur İttifakı olarak seçimleri kazandık” dedi. 

Üsküdar Belediyesi tarafından Üsküdar Salacak’ta İstanbul Boğazı, Kız Kulesi, Ayasofya, Topkapı Sarayı, Galata Kulesi ve İstanbul Yarımadasına nazır organize edilen Büyük Üsküdar İftarı’na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan’ın yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve 10 binlerce vatandaş katıldı.

Büyük Üsküdar İftar’nın ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Salacak’ta ki gönül soframızda sayın cumhurbaşkanımız ve siz kıymetli hemşerilerimizi ağırlamak bizim için bir onurdur. Teşriflerinden dolayı Üsküdarlı vatandaşlarımız adına zat-ı hallerine huzurlarınızda teşekkür ederim. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı dergahı izzetinde kabul eylesin. Bu gece idrak edeceğimiz Kadir Gecenizi ve 3 gün sonra kavuşacağımız Ramazan Bayramınızı tebrik ederim”

İftar programında konuşan Başkan Erdoğan, “Tüm birikimleriyle 1994’te belediye başkanı olduğum zaman İDO’nun genel müdürü, daha sonra ulaştırma bakanı, daha sonra başbakan, daha sonra TBMM başkanı ve bu görevlerinde bulunmak suretiyle gerek ulusal, uluslararası camiada çok ciddi birikimlere sahip olan yol arkadaşım Binali Yıldırım Bey’i İstanbul’a Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak bizler sunduk. Bu tür bilgi birikime sahip olan başkan adayı ile İstanbul’umuzu farklı bir yere taşımak istiyoruz. Tüm İstanbullu hemşehrilerim 23 Haziran’da Binali Bey’e sahip çıkmak suretiyle İstanbul’umuza inşallah gölge düşmesin. Hedeflerimize ulaşınca ülkemizin önüne başka kapılar açılacak, dünyada devler ligine çıkmış olacaktır” dedi.

“ÜSKÜDAR’LA BİRLİKTE 25’İNDE CUMHUR İTTİFAKI OLARAK SEÇİMLERİ KAZANDIK”

İstanbullulara verdikleri destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Yedi düvele karşı başaramayacaklar, diye haykırırken, arkamızda diğer şehirlerimizle birlikte 15 milyonluk İstanbul’unda olduğunu biliyorum. Hamd olsun İstanbul 1994 yılından bu yana bizi hiç yalnız bırakmadı. Hem sahada, hem sandıkta hep yanımızda olan İstanbul’a ne kadar hizmet etsek minnet borcumuzu ödeyemeyiz. Öyle ki bu şehre aşkımızı, sevgimizi, muhabbetimizi anlatacak kelimeler bulmakta zorlanıyoruz. İstanbul’u anlatan şiirler bile artık meramımızı ifade etmeye kafi gelmiyor. Tabi İstanbul’da da Üsküdar’ın kalbimizde ayrı bir yeri vardır. 31 Mart seçimlerinde 39 ilçesinden Üsküdar’la birlikte 25’inde Cumhur İttifakı olarak seçimleri kazandık. İBB seçimlerinde ise demokrasiye ve sandığa gölge düşüren bir durumla karşılaştık. Oyları çaldılar. Yüksek Seçim Kurulu hem sandık kurullarının oluşumundaki kanunsuzluklar, sandık birleştirme tutanaklarındaki yolsuzluklar sebebiyle Büyükşehir seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. Bizim bu süreçteki tek amacımız milli iradenin sandıktaki tecellisinin kayıtlara en doğru ve sağlıklı geçmesini sağlamak olmuştur. Bizim teker teker ortaya çıkardığımız YSK hukuki olarak teyit ettiği sorunlar hukuksuzluklar, yolsuzluklar olmasaydı, bugün bunları konuşmayacaktır. Hiç kimsenin bizi milletin iradesin ve sandığını namusuna sahip çıktığımız için eleştirmeye hakkı yoktur. Hele hele YSK üyelerine hakaret etmenin, onları çete diyerek hedef göstermenin haklı gerekçesi olmaz. Ne zamandan beri hukuk içerisinde hak aramak, veya oradaki insanlara çete ifadesini yakıştırmak moda oldu. Asıl eleştirilmesi gerekenler, sandığa ve demokrasiye gölge düşürenler ve bunları savunanlardır. 23 Haziran’da eksikliklerden kanunsuzluklardan, yolsuzluklardan arındırılmış yeni seçimlerle İstanbul inşallah büyükşehir belediye başkanına kavuşacaktır. Seçimi kimin kazandığı elbette ki önemlidir, ancak nasıl kazandığı önemlidir. Hukuka ve vicdana uygun şekilde yapılan seçim sonucunun milletimizin de bizimde başımızın üzerinde yeri vardır. 23 Haziran’da sandığa ve sonuçlarına sıkı bir şekilde sahip çıkmanızı istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun sandığa gitmemek, başkalarının o sandıkta ortaya koyduğu iradeye teslim olmaktır. Üsküdarlılar başta olmak üzere İstanbul halkının iradelerine sahip çıkacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

100 BİN KİŞİLİK İFTAR MENÜSÜ

Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği yılın en büyük iftar sofrasında 50 bin kişi masalarda, 50 bin kişi ise kurulan yemek dağıtım noktalarında orucunu açtı. İftara katılanlara mercimek çorbası, etli pilav, tulumba tatlısı, ayran, su, hurma, ekmek ve çay dağıtıldı.  Dev iftar yemeği için 3 ton tereyağı, 4ton sıvı yağı, 4 ton mercimek, 15 ton pirinç, 10 ton et, 3 ton nohut kullanılırken aynı zamanda 10 ton Osmanlı tulumbası, 100 bin şişe su, 100 bin şişe ayran ve 3 ton hurma da ikram edildi.

Üsküdar Belediyesi bu dev organizasyon için tüm detayları düşündü. Üsküdar meydanı bitişiğindeki Şemsipaşa’da kurulan iftar çadırından Harem girişindeki balıkçılar barınağına kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik alan, sabah saat 10.00’dan itibaren trafiğe kapatıldı ve 2 kilometre uzunluğundaki alana iftar masaları kuruldu.

selyus