Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YAŞAM 30 Mayıs 2021

Başkan Kabaktepe’den Ataşehir ilçenın ‘Kan Ver Can Ver’ kampanyasına destek

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı, 22-23 29 Mayıs tarihlerinde Kızılay Ataşehir Şubesi ile kan bağışı kampanyası düzenledi. Kampanyaya AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’de katılıp kan vererek destek oldu. 

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı ile Kızılay Ataşehir Şubesi ortaklaşa organize edilen “Kan Ver, Can Ver’ temalı kan bağışı kampanyası ilçe başkanlığı binası önü, Mevlana Mahallesi Aksekili Mehmet Uslu Camii Bahçesi ve Örnek Mahallesi Merkez Camii bahçesinde gerçekleşti.

“Kan Ver, Can Ver’ temalı kan bağışı kampanyasına Ataşehir ilçe teşkilatlar ve vatandaşların katılımı yoğun oldu.

AK PAtaşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem’in Başkanlığında gerçekleşen programa İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Milletvekilleri Doktor Ravza Kavakçı Kan ile Osman Boyraz, İl Başkan Yardımcıları Doktor Sevim Sayim Madak, Mehmet Emin Özkaya, Kızılay Ataşehir Şube Başkanı Talha Keleş, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülayşe Durak, Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Çelik, Ataşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Avukat Mustafa Naim Yağcı, ilçe teşkilatları, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“20 GÜNDE 14 BİN’İN ÜZERİNDE KAN BAĞIŞI YAPILDI”

Kan bağışı sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, “Öncelikle teşekkür ediyorum. Kızılay’ımızın kan bağışına destek olmak için biz de geldik. Ataşehirli komşularımızın ve ilçe teşkilatımızın bu kampanyaya güçlü destek olması bizi ziyadesi ile memnun etti. Hakikaten bu insani görev. Temel kan ihtiyacımızı sağlayan güzide kuruluşumuz olan Kızılay’ın bu çabasına destek olmak hepimizin hem insani görevi, hem vatandaşlık görevi, hem de bir sosyal sorumluluk. Aslında sosyal zorunluluk olarak da tarif ediyorum. Yapmazsak olmaz değil de muhakkak her birimiz bu görevi yerine getirmeliyiz. Zaman zaman unutuyoruz, belki ihmal ediyoruz ama Kızılay’ımızın bu kampanyaları bize hatırlatıyor. İnsanımıza can vermek, insanımıza destek olmak, hastalarımızın acil durumlarda o ihtiyaçlarını giderebilmek, birine faydalı olabilmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ve bundan daha en önemlisi de paylaşabilmek. Bizde karınca kararınca destek olmaya çalışıyoruz. 39 İlçemizin tamamında bu kampanyaya katılıyoruz. Yaklaşık 20 gündür devam eden bu süreçte 32 İlçemizde başarıyla tamamladık. 7 İlçemizde de belirlenen program çerçevesinde kan bağışı kampanyasına desteğimizi sürdüreceğiz İstanbul’da. Biliyorsunuz ki 1 ünite kan 3 can için umut oluyor. Bugüne kadar 14 binin üzerinde kan bağışının yapılmasına katkı sağladık. Emeği geçen tüm ilçe teşkilatlarımıza, Kızılay ekiplerimize teşekkür ediyorum.”

“BİLİYORSUNUZ Kİ 1 ÜNİTE KAN 3 CAN İÇİN UMUT OLUYOR”

29 Mayıs Cumartesi Mehmet Uslu Camii Bahçesin de kan bağışında bulunan İlçe Başkanı İsmail Erdem yaptığı basın açıklamasında, “İstanbul’da geçen hafta farklı ilçelerde kan bağışı seferberliği başlamıştı. Bizim İlçemizde de İl Başkanımız Osman Nuri Kabaktepe programımıza iştirak ederek kan bağışında bulundu. Milletvekilimiz Ravza Kavakçı Kan hanımefendi de aramıza katılarak kan bağışında bulundu. Bugün de Osman Boyraz vekilimiz bizimle. Geçen hafta 400’ün üzerinde kan bağışında bulunuldu. Geçen hafta yoğunluktan kan veremeyen ve yetişemeyen vatandaşlarımız vardı, onlara fırsat olsun diye bugün de programımıza devam ederek değerlendirmiş olduk. Ataşehirli komşularımız kan vermek için yoğun ilgi ve alakası ile kalabalık bir katılımı var. Duyarlı komşularımıza teşekkür ediyoruz. Biliyorsunuz ki 1 ünite kan 3 can için umut oluyor. ‘Kan Ver Can Kurtar’ diyerek Kızılay yıllardır ülkemiz de cereyan eden ani olaylarda ve doğal afetlerde vatandaşlarımızın yanında olmuştur. Yurtdışında da dünyanın farklı yerlerinde yine Kızılay cansiperane çalışmalarını her alanda her durumda gerçekleştirmiştir. Özellikle ülkemizde kan ihtiyacının karşılanmasında Kızılay yıllardır kan bağışı kampanyalarında vatandaşlarımızın bağışlarıyla birçok ihtiyacı olan ve hasta yatağında medet uman vatandaşlarımıza can simidi umut olmuştur. Bu vesile ile diyoruz ki ‘Kan Ver Hayat Kurtar’. Bu düşünceyle programımıza yoğun ilgi gösteren Ataşehirli komşularımıza huzurlarınızda ayrı ayrı şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

“İSTANBUL’UN FETHİ’NİN 568. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Konuşmasına devam eden Başkan Erdem, “Bugün 29 Mayıs 1453 İstanbul’un Fethi’nin 568. Yıldönümü. Onun için kampanyamız da ayrı bir anlam kazanıyor. İstanbul’un Fethi’nin 568.yılını kutluyor, Fatih Sultan Mehmet Han‘ı rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Şanlı Kumandan Fatih Sultan Mehmet Han ile beraber Bizans Surlarını çökerten, hoşgörü ve sevgi medeniyetini inşa eden değerli ecdadımızı rahmetle anıyoruz. Bu toprakları bize emanet ettiler. Bugün ki yaşayan nesillere çağrımız şudur ki; bu şerefli ve kıymetli emanete en güzel şekilde sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

Milletvekili Osman Boyraz, “Öncelikle ben de Ataşehir teşkilatımıza yapmış oldukları fedakar çalışmadan dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Geçen hafta yapılan çalışmaya yoğun programımız dolayısıyla iştirak edemedik ve bu gün katılmak nasip oldu. Emeklerinden Kızılay ve Ataşehir yönetimlerine teşekkür ediyorum” dedi

AK Parti Ataşehir İlçe Başkanlığı önünde ve Mevlana Mahallesi Aksekili Mehmet Uslu Cami Bahçesi’nde düzenlenen kan bağışı kampanyası süresince 560 ünite kan bağışı toplandı.

selyus