Ana Sayfa YAŞAM 16 Haziran 2014

Başkan Kılıç huzurevinde

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Huzur Evi Derneği ve gönüllülerinin düzenlemiş olduğu “Babalar Günü Etkinliği”ne katıldı.

Başkan Kılıç huzurevinde

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Huzur Evi Derneği ve gönüllülerinin düzenlemiş olduğu “Babalar Günü Etkinliği”ne katıldı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Huzur Evi Derneği ve gönüllülerinin düzenlemiş olduğu “Babalar Günü Etkinliği”ne katıldı. Maltepe Huzur Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Maltepe Huzurevi bahçesinde düzenlenen etkinliğe eşi Çiğdem Kılıç’la katılan Ali Kılıç’a, belediye meclis üyesi Levent Zengin de eşlik etti.
Huzurevi sakinleriyle tek tek tokalaşan, sorunlarını dinleyen Kılıç, çeşitli hediyeler verdi. Etkinlikte bir konuşma yapan Kılıç, “Burada bulunan huzurevlerini oldukça önemsiyorum. Gerçekten isimlerine yakışır bir biçimde faaliyet gösteriyorlar. Bizler etle tırnak gibiyiz. İnsanlar doğar, belirli bir süre yaşar ve ölürler. Biz Akdeniz toplumlarının en büyük sorunu ölene öldükten sonra değer vermek. Buradan diyorum ki aslında her gün anneler günü, babalar günü. Onlara her gün değer verelim. Bunu hiç ama hiç unutmayalım.” dedi.

Kültür turu müjdesi

“Bizler 550 bin nüfusluk koca bir aileyiz” diyen Kılıç, “Maltepe’de yaşayan herkes sizin dostlarınız, gelinleriniz, torunlarınız. Annelerinizin, babalarınızın 90 yıllık Cumhuriyet’in hamurunun yoğrulmasında emekleri var. Sizler benim annem babamsınız, en az onlar kadar bana yakınsınız. Canınız sıkılıyorsa, moraliniz bozuksa, gezmek-görmek istiyorsanız belediyemiz size kültür turları düzenleyecek, elindeki tüm imkânları seferber ederek size araç gönderecek” şeklinde konuştu. Kılıç’a ziyareti dolayısıyla çiçek takdim edildi.

“Bu çiçeği en genç ablama veriyorum”

Başkan Kılıç elindeki çiçeği, “Bunu en genç ablama veriyorum” diyerek huzurevi sakinlerinden Şehri Hoşaf’a uzattı. Kılıç’ın bu hareketi davetlileri gülümsetti. Maltepe Huzur Evi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Evin Gençosmanoğlu’nun da konuşma yaptığı etkinlikte, gönüllü Sakine Akova’nın babası için yazdığı şiir, davetlileri duygulandırdı.
Etkinlikte Modern Karadeniz Gurubu Gurup Fora da bir konser verdi.

Etiketler:
selyus