Başkan Türkmen için duygu dolu bir cami temel atma töreni

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, yıkılan ve yeniden temeli atılan Kirazlıtepe Merkez Camii’nde çocuklara Kur’an öğreterek hocalık yaptığını anlatırken bir hayli duygulandı.

Üsküdar Belediyesi, 4,5 yılda ‘Dört dörtlük’ hizmet anlayışı ile ilçeye 400’ün üzerinde proje kazandırdı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öncülüğünde gerçekleşen bunca hizmetin içinde 60 de cami bulunuyor. Üsküdar’a 60 cami kazandıran Üsküdar Belediyesi, 61. caminin temelini Kirazlıtepe Mahallesinde attı.

Daha önce burada bulunan Kirazlıtepe Merkez Camiinin duvarları çatladığı ve minaresinin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu için yıkılarak yerine yenisi yapılması için bir hayırsever bu görevi üstlendi. .

20 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen temel atma törenine AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı.

HİLMİ TÜRKMEN’İN HOCALIK YAPTIĞI CAMİ

Yıkılan eski camide üniversite öğrencilik yıllarında çocuklara Kur’an dersleri vererek hocalık yaptığını ve bu anlamda da buranın kendisi için duygu dolu bir geçmişi olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Üsküdar’ımızın her mahallesinde neredeyse iki tane cami yaptık. Ya yıktık yeniden yaptık. Ya yeni yaptık. Ya tadilat edip yaptık. Bugün burada da bizim için duygu anlamı olan bu camimiz deprem riski taşıdığı için yıkılıp yeniden yapılması adına temel atma merasimindeyiz. Bu camilerimizi yaparken belediyemizin imkanları ve özellikle hayırsever vatandaşlarımız, vakıflar bölge müdürlüğümüz, toplum önderlerinden oluşan birlikteliğin eseri bunlar” diye konuştu.

“HİLMİ TÜRKMEN BAŞKANIMIZ, BELEDİYECİLİĞİN TANIMINI DEĞİŞTİRDİ”

Başkan Türkmen’den sonra kürsüye gelen AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, “Üsküdar’ımızın her mahallesine milleti için her türlü güzel hizmeti gece gündüz çalışarak sunan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’e sizler adına teşekkür ediyorum. İbadet hanelerden sosyal donatı alanlarına, kültür merkezlerinden yaşam merkezlerine, bilim merkezlerinden çocuklarımıza yönelik hizmetlere kadar bir çok alanda faaliyet gösteriyor Belediye Başkanımız. Ben bu hizmetlere de bizzat şahidim. Her daim söylüyorum, bu hizmetler destansı hizmetler. Zamanı hizmete dönüştüren, hizmeti milletiyle buluşturan Hilmi Türkmen başkanımız, belediyeciliğin de tanımını değiştirdi” dedi.

selyus