Ana Sayfa YAŞAM 27 Ocak 2017

Beykoz’da Osmanlı aşureleri yarıştı

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde ‘Osmanlı Haftası’na özel ödüllü aşure yarışması düzenledi. Jüri üyeliğini Ayşe Çelikbilek, Emine Beder, Nilgün Tatlı ve Muharrem Kaşıtoğlu’nun yaptığı aşure yarışmasında 1. Emine Şinel, 2. Fatma Duran, 3. Eda Kandemir Aksoy oldu.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, ‘Osmanlı Haftası’na özel ödüllü aşure yarışması düzenledi. Birbirinden lezzetli ve özel sunumla yapılan 9 aşure yarışmada dereceye girebilmek için jürinin huzuruna çıkartıldı.

İlçe Kadın Kolları Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde düzenlenen programa Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in eşi Ayşe Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Kadın Kolları Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle Kadın Teşkilatları katıldı.

Jüri üyeliğini Ayşe Çelikbilek, Emine Beder, Nilgün Tatlı ve Muharrem Kaşıtoğlu’nun yaptığı aşure yarışmasında 1. Emine Şinel, 2. Fatma Duran, 3. Eda Kandemir Aksoy oldu.

BAŞKAN GAYE ZAYIF’TAN OSMANLI ŞİİRİ

Programda bir konuşma yapan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Değerli konuklarımız bu yıl ilk defa kutlayacağımız Osmanlı Haftası özel programımıza hoşgeldiniz. Ben konuşmama bir şiirle başlamak istiyorum:

Osmanlıdır soyumuz bizim..

Yaradan nasip etmiştir bize Selçukludan Oğuz boyuna..

Kayı boyundan Tuna’ya..

Osmanlıdır soyumuz bizim..

Serhat şehri Amasya’dan, Merzifon’dan, Manisa’dan..

Vardır bizim kadımızda saadet kurtların otağında yemin etmiş.

Osmanlıdır soyumuz bizim..

Osman Beyden Osmanlıya,

Şanı büyük bir hükümdarlığa,

Efendimizin övdüğü aziz bir nesil evladı resul çocukları..

Osmanlıdır soyumuz bizim..

İlk defa yaptığımız Osmanlı haftasının çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu programı yapmadan önce bir çok fikir ortaya atıldı. Bizde Beykozlu hanımların iştirak edebileceği ve bilinen Osmanlı mutfağından gelen aşure yarışmasında karar kıldık. Yarışmaya katılanlara teşekkür ediyor, dereceye giren hanımlarımızı da tebrik ediyorum” dedi.

selyus