Bozkurt, “Diyarbakır’da genç bırakmadınız ya cezaevinde ya toprağın altında”

Çocuklarını kaçırıp dağda PKK’ya teslim eden HDP’lere isyan eden Çetinkaya ailesi Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. HDP’lilere ağır sözler sarf eden Çetinkaya ailesinden Aysel Bozkurt, “Diyarbakır’da genç bırakmadınız ya cezaevinde ya toprağın altında. Başlarım sizin Kürdistan davanıza! Diyarbakır’da genç bırakmadınız.”

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde bu sabah oğulları Süleyman’ın HDP’lilerce terör örgütü PKK’ya katılması için dağa kaçırıldığını iddia ederek oturma eylemi başlatan Çetinkaya ailesinin ardından, 4 yıl önce 10 yaşında olan oğlu Azad’ın teröristlerce dağa kaçırıldığını öne süren Remziye Akkoyun da oturma eylemi başlattı.

AİLELERDEN GÜÇ ALDI

Oturma eylemi sürerken annelerden Fevziye Çetinkaya, HDP il binasına taş attı. Bir süre sonra binadan çıkan partililer, Çetinkaya ailesiyle tartışma yaşadı. Tartışma sırasında aileler ile HDP’liler arasında çıkan gerginlik polis tarafından önlendi.

4 yıldır oğlunu bulmak için mücadele verdiğini, ancak sonuç alamadığını ifade eden Remziye Akkoyun, HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden güç aldığını ve onlarla birlikte oğlu getirilinceye kadar eylemine devam edeceğini söyledi.

“FAKİR FUKARANIN ÇOCUĞU DAĞDA SİZ KOLTUKLARDA”

HDP’lilere ağır sözler sarf eden Çetinkaya ailesinden Aysel Bozkurt, “Diyarbakır’da genç bırakmadınız ya cezaevinde ya toprağın altında. Başlarım sizin Kürdistan davanıza! Senin oğlun hangi okulda okuyor, onu söylesene! Diyarbakır’da genç bırakmadınız. Fakir fukaranın çocuğu dağda siz koltuklarda! Size çocuk mocuk yok, oğlumuzu geri verin.” diyerek adeta HDPKK yöneticilerine haykırdı!

Çetinkaya ile Akkoyun ailelerinin HDP önündeki oturma eylemleri sürüyor. TRT

selyus