Ana Sayfa YAŞAM 10 Kasım 2015

Çekmeköy Belediyesi’nden engelsiz mesaj sistemi

Çekmeköy Belediyesi, önemli bir hizmeti daha hayata geçirerek işitme engellilerin çağrı merkezlerinden yararlanabilmeleri için engelsiz mesaj sistemi kurdu.

Çekmeköy Belediyesi, Türk Telekom iş birliği ile hazırladığı projede, işitme engellilerin çağrı merkezlerinden faydalanabilmeleri için kısa mesaj sistemi kurdu. 0216 312 44 44 numaralı telefon numarasıyla hizmet veren Çekmeköy Belediyesi Çağrı Merkezi artık “Engelsiz Mesaj” projesi ile işitme engellilerin talep ve şikayetlerini kısa mesaj olarak da alabilecek.  İşitme engellilerin kısa mesaj olarak gönderdiği bildirimler, sisteme alındıktan sonra Seri Nokta aracılığıyla, ilgili birimlere yönlendirilecek.  Referans numarasıyla kayıt altına alınacak bildirimler, çözüme kavuşturulduktan sonra, yine kısa mesaj yöntemi ile başvuru sahibi bilgilendirilecek.

Sözlü iletişim kuramayan bireylerin de belediye çağrı merkezinden yararlanabilmesini sağlayacak sistemle ilgili konuşan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “Belediye Engelli Merkezimize kayıtlı yüzlerce vatandaşımız var. Personelimiz bireysel çabalarıyla onlarla iletişim kuruyordu ama bu sistemle işleri daha hızlı ve daha kolay olacak. Teknolojik donanımlarla oluşturduğumuz kurumsal yapımıza böyle bir hizmeti de dahil ettiğimiz için çok mutluyuz. İşitme engelli bir kardeşimiz günün hangi saatinde hangi konu ile ilgili olursa olsun belediyemizle iletişim kurmak istediğinde, çağrı merkezlerimizden bizlere ulaşabilecek,” dedi.

0216 312 44 44 telefon numarasından ulaşılan çağrı merkezleri, 7 gün 24 saat sesli ve yazılı olarak hizmet veriyor.

selyus